shutterstock 1421431619

De snelheidsdictatuur: 30 km/u in steden, de nieuwe onderdrukking van de automobilist in 2024

Opiniejan 05, 16:00
De obsessie van gemeentebesturen om de maximumsnelheid in steden te verlagen van 50 naar 30 kilometer per uur is een nieuwe vorm van betutteling en onderdrukking van de automobilist. Deze maatregel, die onder het mom van veiligheid wordt gepresenteerd, is niets meer dan een verdere inperking van onze vrijheden en een aanval op het gemak en de efficiëntie van het autoverkeer.
Deze snelheidsverlaging is een typisch voorbeeld van hoe de linkse elite probeert hun groene utopieën aan de rest van de bevolking op te leggen. Ze schilderen automobilisten af als roekeloze monsters die te allen tijde gestopt moeten worden, en dat alles onder het mom van veiligheid. Maar laten we eerlijk zijn: dit gaat niet over veiligheid, dit gaat over controle.
Laten we de feiten onder ogen zien: ja, lagere snelheden kunnen het risico op ongevallen verkleinen, maar het is een klap in het gezicht van de verantwoordelijke automobilist. De statistieken van het Openbaar Ministerie en het Centraal Bureau voor de Statistiek worden misbruikt om een agenda van beperking en overheidsbemoeienis te rechtvaardigen. Het AD helpt hier graag aan mee.
Bovendien, terwijl de overheid zich focust op het beknotten van de snelheid van automobilisten, worden de werkelijke problemen in onze steden genegeerd. Wat te denken van slecht onderhouden wegen, onlogische verkeersplanning en een gebrek aan voldoende parkeergelegenheid? Deze zaken dragen veel meer bij aan verkeersongevallen dan de snelheid van auto's. Daar hebben onze stadsbestuurders natuurlijk geen boodschap aan. Hier kijken ze liever voor weg.
Het tragische is dat deze snelheidsbeperkingen de automobilist criminaliseren, terwijl we juist zouden moeten kijken naar manieren om de verkeersveiligheid te verbeteren zonder de vrijheid van de burger in te perken. Wat we nodig hebben, zijn slimme, pragmatische oplossingen, geen draconische snelheidsbeperkingen die ons verkeer vertragen en ons leven bemoeilijken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het is tijd dat we ons uitspreken tegen deze ongegronde aanvallen op de automobilist. We moeten eisen dat onze overheid zich richt op echte oplossingen in plaats van het opleggen van meer beperkingen en regels. De automobilist is geen vijand, maar een essentieel onderdeel van een goed functionerende maatschappij. Het wordt tijd dat onze beleidsmakers dat gaan inzien. Ze moeten stoppen in het grosseren van verboden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten