gda1vtswgaeglld

De overheid buit ons uit: 66% van de gasrekening bestaat uit belastingen

Economiejan 05 , 15:00
De energiebelasting op gas is zo hoog dat het eerlijk gezegd kan worden dat onze gaskrekening zo hoog is door toedoen van de staat. 59% van die rekening komt namelijk door de energiebelasting. Dat is al schokkend... maar dan komt de BTW er nog eens bij.
Als je wil weten hoe geschift het ervoor staat met de gasprijzen (en andersoortige energieprijzen) in ons land hoef je alleen maar even naar deze feiten te kijken. Als je dit ziet begrijp je namelijk écht dat de gasprijzen zo ontstellend hoog zijn... door toedoen van de staat.
Lector Energietransitie Hanzehogeschool Martin Visser legt met behulp van een handige grafiek uit hoe de vork in de gassteel zit.
"De komende koudegolf is slecht nieuws voor uw portemonnee en goed nieuws voor de schatkist," schrijft Visser op X. Anno 2024 bestaat 2/3 van de gasrekening voor huishoudens, MKB en overige gebouwen uit belasting."
Dat zijn schokkende cijfers. 59% van de prijs bestaat uit de energiebelasting. Dan komt er nog eens 7% bij voor de BTW. In totaal is dat dus 66% van de rekening die puur uit belastingen bestaat. De andere kosten? 6% handelsopslag 28% base-load groothandel.
Voor de goede orde, als jij dus een gasrekening hebt van 200 euro, dan is slechts 68 euro daarvan voor de betrokken bedrijven. De andere 132 euro is voor de overheid. 132 euro van de 200 gaat naar de staat!
Het is ronduit misdadig. Dit is pure oplichting en diefstal. Want gas heb je nódig. Het is niet zo dat je écht kan 'kiezen.' Je moet je huis kunnen verwarmen, gas is dé manier om dat te doen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS gaan we dit jaar KEIHARD vechten tegen alle oplichterij van de staat - tegen alle diefstal de staat pleegt op ú. Maar daar hebben we uw hulp bij nodig. Doneer aan DDS via BackMe en help ons het komende kabinet Wilders I te dwíngen iets aan de gasprijzen te doen door de extreme belastingen fors te verlagen!
Dit is niet wezenlijk anders dan voedsel opeens met 66% belasten. Gas is een primaire levensbehoefte. Als de staat érgens zo weinig mogelijk aan zou moeten verdienen - of helemaal niets zelfs - dan is het aan gas, zeker in deze tijd waarin de energierekening schier onbetaalbaar is voor heel veel huishoudens.
Indien het kabinet Wilders I er komt moeten we ervoor zorgen dat premier Wilders de energiebelastingen direct verlaagt. Niet met met vijf procenpunten, maar fórs. Want de huidige situatie kan niet standhouden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten