Energie

Ebru Umar pakt overheid keihard aan: 'Miljoenen huishoudens volgend jaar in financiële problemen door hoge energieprijzen'

Politieknov 27 2023, 18:00
Vanaf 1 januari 2024 vinden er twee grote veranderingen plaats in energie. Ten eerste wordt het prijsplafond geschrapt. En ten tweede gaan de belastingen op gas heel erg omhoog. Het gevolg? Letterlijk miljoenen huishoudens gaan ernstig in de problemen komen over anderhalve maand. Columniste Ebru Umar is dan ook woedend.
We hebben vorige week verkiezingen gehad, maar helaas heeft dat de werkelijkheid in Nederland niet zomaar even veranderd. Het tegendeel is zelfs waar. Het partijkartel - en dus de coalitie Rutte IV - heeft het voorlopig tenminste gewoon nog voor het zeggen. En dus gaan mensen het de komende maanden extreem zwaar krijgen.
Als gevolg hiervan krijgen miljoenen huishoudens het per 1 januari 2024 heel erg zwaar. Steun van het prijsplafond verdwijnt en de belastingen op gas gaan omhoog. Dit gaat ervoor zorgen dat veel huishoudens enorme energietegenvallers krijgen.
Volgens het Nibud komt een serieus grote groep mensen in 2024 "dik in de min uit" hierdoor. En raad eens voor wie die problemen het grootst zullen zijn? Juist: de gezinnen die toch al kwetsbaar zijn. Je hebt het dan dus over de onder- en middenklasse. Díé gaan worstelen - nóg meer dan ze nu al doen.

Ebru Umar: "Tuurlijk!"

Columniste Ebru Umar is hier logischerwijze woedend om. Het is immers de zoveelste keer dat Nederlanders geflikt worden door dit kabinet - door deze coalitie... door het partijkartel. Al die partijen vinden het allemaal wel prima dat Nederlanders verarmen.
"Tuurlijk," schrijft Umar dan ook op X. "Want de overheid 'staat aan onze kant.' NOT. Fakking NOT."
Het is te ranzig voor woorden, maar dit is inderdaad hoe het gaat in ons land. Dat hele partijkartel beweert er echt te zijn voor onze burgers. Oh ja. Echt waar. 100% hoor!
Maar als je dan naar het beleid kijkt kun je alleen maar concluderen dat ze totale lak hebben aan jou en mij. Sterker nog, ze lijken er plezier in te hebben om mensen financieel te ruïneren. Deels is dit omdat ze een knettergek doel nastreven - de klimaatgekte bijvoorbeeld - maar ook, lijkt het, deels uit iets van, tja, sadisme. Zij zijn aan de macht, wij niet. Zij doen wat ze willen. Wij hebben het maar te accepteren.
Zo zitten die types blijkbaar in elkaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten