shutterstock 1827086795

Eigenaren van zonnepanelen moeten nu gaan BETALEN voor extra opgewekte stroom bij Vandebron

Binnenlandaug 15 2023, 13:45
Het lijkt erop dat de groene droom van vele Nederlanders in duigen valt. Mensen die dachten slim te zijn door te investeren in zonnepanelen en een contract af te sluiten bij Vandebron, krijgen nu de koude douche. In plaats van geld te verdienen aan de stroom die ze terugleveren aan het net, moeten ze er nu voor gaan betalen! Ja, je leest het goed. Deze 'groene' klanten moeten nu maandelijks tussen de 10 en 20 euro neertellen voor de stroom die ze zelf opwekken en terugleveren. Wat een grap!
Het bedrag dat deze klanten moeten betalen, hangt af van de hoeveelheid stroom die ze terugleveren. Dus hoe meer je bijdraagt aan het groene net, hoe meer je gestraft wordt. En het geld dat ze eerder verdienden met de opgewekte stroom? Dat wordt nu minder door deze nieuwe heffing.
Vandebron, een dochterbedrijf van de grote energiereus Essent, probeert het goed te praten door te zeggen dat zonnepanelen nog steeds een goede investering zijn. Maar laten we eerlijk zijn, de terugverdientijd wordt nu alleen maar langer. En waarom? Omdat Vandebron de stijgende kosten van het terugleveren van stroom wil dekken. Dankzij subsidies hebben steeds meer huishoudens zonnepanelen op hun dak, en de stroom die ze niet gebruiken, geven ze terug aan het net. Maar nu moeten ze dus betalen voor deze 'groene daad'.
Het lijkt er sterk op dat de klanten van Vandebron de pineut zijn en zich vreselijk vergist hebben.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS verklaren zijn we KLAAR met de klimaatgekte! We worden op extreem hoge kosten gedreven en hebben er NIETS aan. Ben jij daar ook klaar mee? Steun ons dan! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons de klimaatgekke oplichters van deze wereld aan te pakken.
Al deze mensen dachten financieel verstandig bezig te zijn, maar nu schieten ze zichzelf in de voet. Het is te hopen dat andere energieleveranciers dit waanzinnige voorbeeld niet volgen. Want als dit de toekomst is van groene energie in Nederland, dan kunnen we net zo goed onze zonnepanelen van het dak halen.
Dus, beste lezer, de volgende keer dat je denkt aan het vergroenen van je huis, denk dan twee keer na voordat je je handtekening zet onder een contract. Want voor je het weet, betaal je voor de stroom die je zelf opwekt! Wat een wereld...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten