screenshot 2023 09 04 at 153939

Het Wilders-Effect! Uslu trekt vergunning ON! niet in!

Medianov 27 2023, 17:00
Geweldig nieuws! Omroep Ongehoord Nederland (Omroep ON!) kan gewoon doorgaan met hun programma Ongehoord Nieuws. Staatssecretaris Uslu heeft laten weten dat ze niet gaat ingrijpen. Dit kan natuurlijk alleen maar gezien worden als een geweldig mooi bij-effect van de gigantische overwinning van de PVV.
Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Media) geeft geen gehoor aan het verzoek van de NPO om de voorlopige vergunning van ON! in te trekken. De reden is best simpel. De NPO kan wel van ON! af willen, maar er is juridisch niet afdoende reden om zo'n "verstrekkend besluit" te nemen.
Uslu moppert wel met de NPO dat ON! niet altijd even lief zou spelen (niet journalistiek genoeg, niet genoeg samenwerken met andere omroepen), maar de omroep van Arnold Karskens laat in haar ogen duidelijk zien dat ze zich willen verbeteren. Ze zegt er dan ook vanuit te gaan in die opzichten steeds beter zal worden. De vergunning intrekken vindt zelfs zij als D66'er volstrekt bezopen.
Natuurlijk is dit een geweldige overwinning voor ON! Voor Karskens, Raisa Blommestijn, Tom de Nooijer, Reinette en al die andere mensen van ON! die zich inzetten om een ander geluid te laten horen dan we gewend zijn van de NPO. Het bewijst ook eens temeer dat de aanvallen van de NPO als organisatie volstrekt onzinnig waren. Ik bedoel maar: als zelfs een D66-staatssecretaris vindt dat NPO zwak staat, tja, dan weet je dat de publieken er écht een puinhoop van hebben gemaakt.
Maar er is meer gaande. Je kunt dit moeilijk anders zien dan een bij-effect van de grote verkiezingswinst van de PVV. Ja, ON! heeft zich kranig geweerd, ook juridisch. Er zijn daar mensen bezig geweest om een heel goede juridische verdediging te schrijven. Dat is gelukt. GEweldig.
Alleen dan nog. Als het partijkartel de verkiezing had gewonnen, dan was ON! ongetwijfeld wél geband. Nu kon dat eigenlijk gewoon niet. Ook Uslu weet dat ze, als ze dat doet, nog grotere problemen creëert voor het kartel en nog meer momentum voor de PVV en meteen ook even voor andere kartelkritische partijen zoals FVD.
Ja, dit is ongetwijfeld doordat ON! zich sterk heeft verweerd. Maar ik kan niet aan de indruk ontkomen dat Den Haag nu ook in opperste staat van paraatheid is vanwege afgelopen woensdag. Heel goed!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten