warsaw central station during ukrainian refugee crisis 15

Feiten: 5 miljoen Nederlanders zijn geboren in het buitenland - of hun ouders zijn dat

Politiekjan 05, 14:00
Er zijn nieuwe cijfers bekend over het aantal Nederlanders dat een buitenlandse achtergrond heeft. De cijfers zijn... indrukwekkend, om het mild te verwoorden. 2,9 miljoen inwoners van ons land zijn geboren in een ander land en 2,1 miljoen hebben ouders die in het buitenland geboren zijn. In totaal kom je dus uit op 5 miljoen Nederlanders die met recht 'nieuwkomers' te noemen zijn.
Dries van Langenhove deelt deze informatie vandaag op X. Volgens de Belgische opiniemaker en activist (en voormalig parlementariër) zal dit aandeel de komende tijd alleen maar toenemen. Dat staat buiten kijf. De bevolking groeit namelijk door terwijl Nederlanders zelf bar weinig kinderen hebben. Al die nieuwe mensen komen dus van elders.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Hierbij moet worden opgemerkt dat het dus om échte 'nieuwe allochtonen' gaat. De cijfers die Dries noemt laten een heel groot aantal mensen die wij "allochtoon" noemen buiten beschouwing, omdat er veel "allochtonen" zijn wiens families al drie of zelfs vier generaties in Nederland wonen. Denk aan nazaten van de eerste gastarbeiders die 50 en zelfs 60 jaar geleden naar Nederland kwamen.
Daarnaast gaat het natuurlijk niet om "geboren Nederlanders" die in het buitenland geboren zijn. Dat zou niet zo moeten zijn, tenminste. Er worden elk jaar immers ook Nederlanders geboren in een ander land. Als je die hier ook bij optelt, nou ja, dat slaat nergens op. Dat zijn Nederlanders - qua paspoort, qua familiebanden, qua bloed (ja, we zeggen het gewoon). 
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we pal voor óns Nederland. We hebben er geen enkele moeite mee om harde cijfers te benoemen over immigratie. Helaas betekent dit dat het mediakartel, het partijkartel en Big Tech ons op alle manieren proberen te beschadigen. Steun ons daarom! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de waarheid te vertellen over de veranderende samenstelling van onze bevolking.
Of dit een positieve of negatieve ontwikkeling is laat Van Langenhove buiten beschouwing. Het is aan lezers zelf om daar conclusies aan te verbinden. Eén belangrijk punt dat wél gemaakt moet worden is dat er een verschil is tussen een paar individuen die elders geboren (en getogen) zijn... en het hebben van een systeem waarin de bevolkingsgroei volledig afhankelijk is van de immigratie van dat soort mensen.
Weinig mensen zullen een probleem hebben met het eerste. Maar op maatschappelijk niveau kan het tweede wél voor ernstige problemen zorgen - zeker als de nieuwkomers in kwestie zich niet of nauwelijks wensen aan te passen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten