shutterstock 2234549931

Ongelooflijk! Walgelijke 'asielzoeker' steelt HEEL HUIS leeg: was nog maar 6 dagen in Nederland

Politiekjan 05, 18:00
Het is eigenlijk ongelooflijk, maar een 24-jarige kansenparel uit Marokko was nog maar zes dagen in Nederland toen hij werd opgepakt. Waarvoor? Diefstal. Nou ja, diefstal... de nepvluchteling had een heel huis leeggestolen.
Marwan B. komt uit Marokko. Zogenaamd is hij 'gevlucht' uit Marokko, ongetwijfeld omdat het daar heel 'gevaarlijk' zou zijn voor hem. Ofzo.
Die gast komt dus in Nederland. Hij is er nog maar zés dagen... en wat doet hij? Hij valt in het midden van een nacht een woning in Reusel binnen en steelt daar vervolgens alles wat daar los en vast zit.
Volgens humptiedumptie heeft hij echter een goed excuus. Zie je, hij was dronken op het moment van de diefstal. En trouwens, de woning zat niet op slot! We weten allemaal dat dit betekent dat je zo, hop, naar binnen mag gaan en alles mag stelen wat je hartje begeert.
De rechter in deze zaak vond dat verhaal net zo belachelijk als jij en ik. Daarom moest Marwan de vraag beantwoorden waarom hij de spullen niet terugbracht toen hij nuchter was.
Zijn antwoord? Die had hij niet. Sterker nog, de man die alleen maar wat gestolen had omdat hij dronken was weigerde in eerste instantie zijn misdaad zelfs te bekennen. Pas toen de politie camerabeelden liet zien waarop je duidelijk kon zien wat hij deed ging hij door de knieën.
Wanstaltig, natuurlijk. Maar weet je wat zo mogelijk nog erger is? In een normaal land wordt zo'n kansenparel dan meteen eruit gegooid. Ga weg, kom nooit meer terug! Ga maar lekker in dat hutje wonen op dat bergje waar je vandaan komt.
Maar niet in Nederland. Nee, daar krijgt zo'n man 2 maanden cel (waarvan een deel voorwaardelijk natuurlijk)... en dat is het dan. Want stel je voor dat je een stelende dief uit Marokko, die vluchteling pretendeert te zijn maar dat niet is, terugstuurt. Dát kan niet!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten