20220228 Debat over situatie in Oekraïne Van Haga 3

-Wybren van Haga- We weten allemaal wat er met Pim Fortuyn is gebeurd, stop met demoniseren

Opinienov 20 2023, 20:00
Recente peilingen van Maurice de Hond houden de gemoederen in politiek Den Haag flink bezig. Maar ze wakkeren ook schaamteloos demoniseren aan. Zo 'waarschuwde' D66-leider Rob Jetten tijdens het debat van het Zuiden dat Nederland ‘een extreem-rechts kabinet’ met Geert Wilders kan krijgen. Hij noemde de PVV-leider, die de afgelopen weken stijgt in de peilingen, ‘de haatprediker van rechts’.
Uiteraard wordt bij deze framing op slinkse wijze geprobeerd te verwijzen naar de verwerpelijke fascistische ideologieën van extreem-rechts zoals we die kenden in het moorddadige Hitler-Duitsland en het Italië onder Mussolini.
Het Haarlemse PvdA-raadslid, het heerschap Maarten Wiedemeijer, deed nog een smerig schepje bovenop de D66-framing, welke al sinds jaar en dag door de linkse media voor zoete koek wordt geslikt. Hij riep zondag op om een ‘rechts monsterverbond van haat te stoppen.’ Wie of wat er dan gehaat wordt liet mijn stadsgenoot achterwege. Ik ga er zomaar even vanuit dat hij doelde op de asielstop die sommige partijen, waaronder BVNL, voorstaan. Ik vind dat het maar eens afgelopen moet zijn met het op de spits drijven van het debat over de bevolkingsgroei van Nederland. In plaats van te struikelen over woorden en telkenmale de racisme- of extreem-rechts kaart te trekken, wens ik iedereen wat weerbaarheid toe zodat we kunnen debatteren over een serieus probleem; de gevolgen van de bevolkingsgroei. Helaas zorgt de polarisatie vanuit partijen zoals D66 en PvdA/GroenLinks er alleen maar voor dat het debat direct wordt doodgeslagen. Een gemiste kans, want of we het nu leuk vinden of niet, de gevolgen van de bevolkingsgroei is een onderwerp dat we moeten oppakken.
Levensgevaarlijk
De extreem-rechtse framing vanuit D66 en de PvdA is niet alleen verwerpelijk en abject, het is ook levensgevaarlijk. We weten allemaal tot welk vreselijk einde dat stelselmatige gedemoniseer bij Pim Fortuyn heeft geleid. Hij werd op 6 mei 2002 op evenzo beestachtige als koelbloedige wijze vermoord op het mediapark in Hilversum.
Ikzelf voel mij in de Tweede Kamer ook niet meer veilig door het misselijkmakende frame van ‘extreem-rechts’. Minister Yesilgöz, nu notabene premierskandidaat, heeft mij, een gekozen volksvertegenwoordigers ‘extreem-rechtse onwelriekende reuzel’ genoemd. Iets waarop ze tot op de dag van vandaag geen afstand van heeft genomen. Tegen de man die met geweld mijn huis was binnengedrongen, zijn geen juridische stappen gezet. Ik voel mij vogelvrij verklaard, zeker ook omdat er met twee maten wordt gemeten. De fakkeldrager die bij Sigrid Kaag (D66) vóór de deur stond kreeg 5 maanden. De geweldspleger die bij mij binnenkwam, terwijl gezinsleden thuis waren, ging vrijuit. Dat is onverkwikkelijk!
Ophouden
BVNL stelt tenslotte dat de verkiezingen om de inhoud moet gaan en dat er daarom niet steeds op de persoon gespeeld moet worden. Daarom roept BVNL alle partijen op om te stoppen met haatzaaien en het demoniseren van elkaar. Laten we de demonstratie als een feest beschouwen, een feest waar we het hardvochtig met elkaar oneens mogen zijn, maar wij wél respectvol met elkaar omgaan.
Wybren van Haga is in het belang van Nederland lijsttrekker bij BVNL
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten