dh 00161

Vreselijk! Thierry Baudet keihard aangevallen in Groningen: onmiddellijk naar ziekenhuis vervoerd

Politieknov 20 2023, 18:11
Het is te vreselijk voor woorden. Thierry Baudet is vandaag wéér aangevallen. Hij was campagne aan het voeren in Groningen toen een extremistische idioot hem opeens in een café keihard aanviel. Baudet is direct vervoerd naar het ziekenhuis.
Je wordt er onderhand doodziek van. Er is weer een aanslag gepleegd op Thierry Baudet, de leider van FVD. Baudet was vandaag in Groningen campagne aan het voeren. Aan einde van de middag besloten hij en zijn team om bij een café naar binnen te gaan. Hartstikke gezellig. Tot een linkse radicale straatterrorist hem keihard aanviel en hem met een wapen zijn hersens probeerde in te slaan.
De videobeelden van de aanslag op Baudet gaan rond op het Internet. In Gent kwam Baudet nog 'weg' met 1 klap. Nu waren het er meerdere. En de aanslagpleger leek iets anders in zijn hand te hebben dan een paraplu. Wellicht een glas of een fles - wie het weet mag het zeggen.
Het was écht een flinke aanslag. Baudet werd dan ook meteen meegenomen door zijn beveiligers en partijgenoten naar het ziekenhuis. Volgens FVD wordt hij daar (binenkort) onderzocht. "Het lijkt erop dat alles goed zal komen," aldus de partij nu al op X (voorheen Twitter). Dat is goed nieuws - maar het is ook wat vroeg. Ze willen natuurlijk dat niemand zich zorgen maakt. Maar de aanval was écht heftig. Hier moet een arts eerst goed naar kijken. Want dit kan serieuze gevolgen hebben, ook als die nog niet onmiddellijk duidelijk zijn.
Het is de tweede keer in korte tijd dat dit gebeurt. Ik heb hier persoonlijk maandenlang voor gewaarschuwd, jarenlang zelfs. De demonisering van Baudet is zo ongelooflijk extreem dat dit de enige logische uitkomst is: aanslagen op hem, met het doel hem serieus te verwonden en mogelijk zelfs te doden. Dat is wat er gebeurt als je een man zo ontzettend zwart maakt en hem elke dag weer wegzet als een gevaar voor de samenleving, voor de democratie, voor de rechtsstaat. Als een tweede Hitler, zelfs.
Links speelt dit spel bewust. Ze nemen op geen enkele manier dan ook gas terug. Ze sturen er willens en wetens op aan dat Baudet overkomt... wat Pim Fortuyn overkwam.
Dit is onacceptabel. Het is nu belangrijker dan ooit dat álle echte Nederlanders pal met Baudet staan, hem steunen, hem verdedigen, op hem stemmen, en eisen dat die linkse engnekken met hun kladden van hem afblijven.

UPDATE 

Volgens mensen nabij Baudet was er "gelukkig beveiliging" die de aanvaller na de aanval tegen de grond werkte. Maar Baudet is wel echt serieus beschadigd. Het zou sowieso gaan om een "grote bult en ook best veel bloed."
Dit zal onderhand toch ook doodeng voor deze man zelf worden. De tweede aanval in korte tijd. De tweede keer dat iemand hem serieus wil verwonden of erger. Als je bidt, bid vanavond dan voor Baudet. Als iemand die steun momenteel kan gebruiken dan is hij het.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten