ter apel

Gemeente Westerwolde gaat de strijd aan: Genoeg is genoeg in AZC Ter Apel!

Immigratiejan 08 , 10:00
De situatie in Ter Apel, een dorp dat symbool staat voor de falende aanpak van de asielcrisis in Nederland, escaleert tot ongekende proporties. De gemeente Westerwolde, waar Ter Apel onder valt, is het spuugzat en stapt naar de rechter. De reden? Het dorp, dat normaal een vredige Groningse gemeenschap is, wordt overspoeld door meer dan tweeduizend asielzoekers, ver boven de afgesproken limiet. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) lijkt de controle volledig verloren te hebben, en de gemeente eist nu dat de afspraken worden nageleefd bericht NU.nl.
De situatie in Ter Apel is exemplarisch voor het grotere probleem van de Nederlandse asielbeleid, waarbij regels en afspraken constant worden overschreden en genegeerd. Het dorp, dat de kern vormt van de asielprocedure in Nederland, is veranderd in een chaos waar de lokale gemeenschap ernstig onder lijdt. De overlast en druk op de lokale voorzieningen zijn onaanvaardbaar geworden.
Westerwolde staat nu op een keerpunt en eist dat de grens van tweeduizend asielzoekers strikt wordt nageleefd. Deze stap naar de rechter is een noodkreet en een duidelijk signaal dat de maat vol is. De lokale gemeenschap heeft recht op rust, veiligheid en een overheid die haar beloftes nakomt. Deze situatie moet een waarschuwing zijn voor alle gemeenten in Nederland die overwegen een asielzoekerscentrum te huisvesten. De situatie in Ter Apel toont aan dat het COA en de rijksoverheid hun verantwoordelijkheden niet serieus nemen. Gemeenten moeten op hun hoede zijn en zich niet laten meeslepen in de chaos die de huidige asielprocedure met zich meebrengt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard staan we PAL voor ons eigen volk, ons eigen land, en onze eigen cultuur. Wij zijn NIET bang om harde feiten te benoemen. Deel jij onze pro-Nederlandse berichtgevingen? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het Nederlandse volk, onze tradities, onze cultuur en ons land elke dag weer te verdedigen!
Het is hoog tijd dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt en de controle terugkrijgt over het asielbeleid. De situatie in Ter Apel mag niet de nieuwe norm worden in Nederland. De grenzen van onze gastvrijheid zijn bereikt en het is nu aan de nieuwe regering om daadkrachtig op te treden. Voor Ter Apel, en voor de rest van Nederland. Van het demissionaire kabinet hoeven niets te wachten met Eric van der Burg, ''de man van meer asielzoekers hoe beter!'', aan het roer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten