48180208737 d7fbf9c096 c

Onderzoek voorspelt een verschuiving naar rechts bij Europese verkiezingen van 2024

EUjan 24, 19:00
In de aanloop naar de Europese verkiezingen van 2024 voorzien onderzoekers een opvallende verschuiving naar rechts onder de Europese burgers. De traditionele pro-Europese middenpartijen, die momenteel de koers van het EU-beleid bepalen, staan voor een uitdaging. Onderzoekers van de denktank ECFR wijzen op "de dreigende verandering in de machtsverhoudingen", waarbij de zekerheid van een meerderheid voor deze partijen in gevaar komt. Hoera!
In Nederland lijkt de PVV op weg om opnieuw hoog te scoren bij de Europese Parlementsverkiezingen in juni, aldus het verkiezingsmodel van ECFR. Opmerkelijk is dat radicaal-rechtse partijen in diverse Europese landen, waaronder Frankrijk, Italië, Polen en Oostenrijk, ook hoog scoren in dit model. Vergelijkbare partijen in Duitsland, Spanje en Zweden laten eveneens sterke resultaten zien.
De opkomst van uiterst rechtse partijen zet de traditionele middenpartijen, zoals de christendemocraten, sociaaldemocraten en liberalen, onder druk. Deze partijen zwaaien momenteel de scepter in de Europese Commissie. Echter, de verwachting is dat zij hun zekere meerderheid kunnen verliezen door de opkomst van rechtse krachten zoals de PVV.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Deze verschuiving biedt een unieke kans voor vernieuwing in Eruopa. Het nieuwe Europees Parlement zou mogelijk een rechtse meerderheid kunnen vormen. Dit zou een historische breuk betekenen met de decennialange pro-Europese middenkoers!
Hoewel vooral linkse politici en media zich zorgen maken over de gevolgen voor beleidsgebieden zoals klimaat en internationale betrekkingen, opent deze verandering ook de deur naar een bredere discussie over de toekomst van Europa. Een rechts parlement kan leiden tot een inclusievere besluitvorming en het bevorderen van diverse standpunten over belangrijke vraagstukken zoals het harder aanpakken van de migratiecrisis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten