media park dsc 0028

VPRO vindt geen bewijs van grensoverschrijdend gedrag Zomergasten-presentator Theo Maassen

Mediajan 24, 20:00
De VPRO heeft naar verluidt een onderzoek uitgevoerd naar mogelijk ongepast en grensoverschrijdend gedrag van cabaretier en Zomergasten-presentator Theo Maassen, vanwege mogelijke incidenten in de privésfeer. De omroep heeft inmiddels verklaard dat er geen sprake is van ongepast of grensoverschrijdend gedrag.
In het voorjaar van 2023 werd de VPRO op de hoogte gebracht van een mogelijke kwestie in de privésfeer van Theo Maassen. Dit leidde ertoe dat de omroep als werkgever onderzocht of er ongepaste of grensoverschrijdende gedragingen hadden plaatsgevonden in de werkrelatie met Theo Maassen, zowel recentelijk als in het verleden. Uit het onderzoek bleek dat er geen dergelijk gedrag was geconstateerd, en er waren ook geen klachten of meldingen ontvangen. Het is opmerkelijk dat een omroep op basis van geruchten een volledig onderzoek uitvoert naar iets wat mogelijk in de privésfeer heeft plaatsgevonden.
De woordvoerster benadrukt echter dat de VPRO geen onderzoek heeft gedaan naar het privéleven van Theo Maassen. Hoewel er gesprekken zijn gevoerd met direct betrokkenen, worden vanwege privacyredenen geen details over deze gesprekken gedeeld. Over het geheel genomen heeft de hoofdredactie geen reden gezien om Theo Maassen niet als presentator van Zomergasten in te schakelen, en dat is terecht.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
In een artikel in De Telegraaf worden verschillende vermeende incidenten in de privésfeer van Maassen besproken, waarbij zijn partner en een ex-partner naar verluidt verwondingen hebben opgelopen. Privé beweert in het bezit te zijn van uitgebreide app-berichten tussen de vrouw en minnares van Maassen, waarin ook over de incidenten wordt gesproken. Zolang er geen veroordeling heeft plaatsgevonden kunnen dit soort aantijgingen toch al snel als roddel en achterklap worden beschouwd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten