shutterstock 2228395751

Lachen, gieren, brullen. NPO-Hitler Matthijs van Nieuwkerk verbreekt alle banden met BNNVARA

Binnenlandnov 21 2022, 18:35
De tirannieke mensen-vernederaar Matthijs van Nieuwkerk is boos. Heel boos. Niet op zichzelf, omdat hij jarenlang tientallen mensen op afschuwelijke wijze behandeld heeft alsof ware hij een soort van NPO-Hitler. Nee. Hij is boos op BNNVARA. Want die omroep heeft hem keihard laten vallen, vindt hij. En dat kan niet.
Na de onthullingen van De Volkskrant weten we allemaal dat Matthijs van Nieuwkerk een heel eng mannetje is. Of, zoals René van der Gijp het verwoordt: een patiënt. Maar bij BNNVARA doen ze net alsof dat voor hén ook als een verrassing komt, wat natuurlijk een enorme leugen is. Ze wisten meer dan tien jaar lang dat meneer gestoord was en vonden het prima. Want hij was een kijkcijferkanon. 
Hoe dan ook, nu BNNVARA hem heeft laten vallen - door te zeggen dat ze zijn verklaring niet je van het vinden en eraan twijfelen of hij werkelijk spijt heeft van zijn wangedrag - is Van Nieuwkerk op zijn beurt boos. Op 'zijn' omroep dus. Zo boos, zelfs, dat hij vandaag aan het ANP heeft laten weten dat hij alle banden met BNNVARA heeft verbroken. Hij wil er niets meer mee te maken hebben.
Want hij voelt zich Heel. Erg. In. De. Steek. Gelaten.
Een beetje zoals zeventig (!) oud-redacteuren en andere oud-medewerkers van De Wereld Draait Door zich jarenlang in de steek gelaten voelden door Matthijs én BNNVARA, natuurlijk, toen hij ze op grove wijze vernederde - ten overstaan van de hele programmaploeg.
"Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk," aldus de mini-Hitler. Matthijs Gaat Door, The Connection en Chansons worden dus afgelast. Hij doet het niet meer. Van Nieuwkerk verdomt het. 
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Want mensen uitschelden, tegen ze schreeuwen, ze op de knieën dwingen en ze vervolgens opdragen dat ze "sorry meneer Van Nieuwkerk" moeten zeggen, ze PTSS aandoen, ze een depressie injagen... Tja, dat is niet heel leuk... maar het is in de optiek van Van Nieuwkerk lang niet zo erg als "het publiekelijk twijfelen" aan zijn non-excuus.
Deze man is natuurlijk gewoon niet goed bij zijn bakkes. Hij zal zich best met een mes in de rug gestoken voelen. Prima. Maar hij heeft nog steeds niet écht excuus aangeboden voor zijn wangedrag. Blijkbaar vindt hij zijn walgelijke gedrag eigenlijk wel prima, en vindt hij dat iedereen erover op moet houden.
Nee, Matthijs. Je was jarenlang een soort van quasi-moralistische Deugpresentator. Jarenlang zette je iedereen die niet links is weg als "niet-deuger." En nu blijkt dat je zelf viezer was dan alle mensen die je via je programma hebt laten zwartmaken (ook door steeds maar weer dezelfde gasten terug te vragen; gasten die vervolgens lekker even mochten uithalen naar alles dat rechts was).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten