matthijs van nieuwkerk dwdd

Een kleine BNNVARA Hitler: Matthijs van Nieuwkerk was een ware dictator bij DWDD

Binnenlandnov 19 2022, 12:14
De Volkskrant is eindelijk gekomen met het artikel over Matthijs van Nieuwkerk waar iedereen al weken op wachtte. De conclusie van het artikel (en van mensen die het gelezen hebben) is eenduidig: de man heeft zich jarenlang gedragen als een dictator bij DWDD. Als een tweede Hitler. Als Mao Zedong. Hij heeft personeel letterlijk in depressies gejaagd. Van Nieuwkerk was en is een wanstaltige man.
Uit het onderzoek van de krant blijkt dat Van Nieuwkerk met grote regelmaat op de meest vreselijke wijze losging op redacteuren. Als gevolg hiervan werden letterlijk tientallen medewerkers "ziek." Als in: depressief, burnout, geestelijke problemen. BNNVARA liet het allemaal gebeuren. Want tja, zoals altijd bij linkse gekkies gold de regel: doe wat ik zeg, niet wat ik doe.
Een geluidsman werd uitgekafferd omdat hij er per ongeluk voor had gezorgd dat audio van een repetitie voor de show werd uitgezonden in het live programma. Van Nieuwkerk bracht zijn hoofd bij dat van de geluidsman en begon toen als een gek te schreeuwen.
Het was zo erg dat zeven aanwezige getuigen het alleen maar konden beschrijven als: "Het was alsof de duivel in hem kroop." Toen de geluidsman, die een foutje had gemaakt in de uitzending, iets probeerde terug te zeggen kapte Van Nieuwkerk hem af.
"HET IS MENEER VAN NIEUWKERK VOOR JOU!" schreeuwde de presentator toen de geluidsman hem blijkbaar 'Matthijs' noemde. "JIJ HAD HIER OP JE KNIE¨EN MOETEN ZITTEN EN MOETEN ZEGGEN: 'SORRY!' ZEG 'SORRY' MENEER VAN NIEUWKERK!"
Uiteindelijk was dat inderdaad wat de geluidsman deed. Hij ging door de knieën. Zei, zachtjes, "sorry" tegen de man die hem zo vernederde. Niemand erom heen deed iets. Niemand voelde zich geroepen in te grijpen. Want niet alleen was Van Nieuwkerk een ranzig beest, maar hij werd ook nog eens omringd door gecastreerde watjes. Half-mannen en half-vrouwen met het lef van een bang hertje.
En dit is nog maar één voorbeeld. Dit soort wanstaltig gedrag van Van Nieuwkerk was niet de uitzondering, maar de regel. Om een beeld te geven: De Volkskrant sprak met maar liefst zeventig (!) oud-medewerkers van DWDD. Meer dan vijftig (!) daarvan zeggen dat er onmiskenbaar sprake was van systematisch grensoverschrijdend gedrag.
Vernederingen, intimidaties, schreeuwpartijen. Het was allemaal aan de orde van de dag. BNNVARA en eindredacteuren wisten ervan en deden niets. Want Van Nieuwkerk was de golden boy van de NPO. Ze wilden ten koste van alles voorkomen dat hij imagoproblemen op liep of dat ze hem kwijt zouden raken.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Daarom lieten ze het toe dat Van Nieuwkerk "tientallen medewerkers" opzadelde met "burn-outs, ernstige psychische klachten zoals angst- en paniekaanvallen" en andersoortige problemen. En ja, De Volkskrant heeft ook de hand weten te leggen op allerlei documenten die dit staven, van verklaringen van medici en advocaten aan toe.
Wat dit aantoont is natuurlijk niet alleen dat Van Nieuwkerk een walgelijk ventje is, maar ook a) dat veel mensen te schijterig zijn om voor zichzelf op te komen en b) dat die 'progressieve' creaturen van de NPO ranzige hypocrieten pur sang zijn. Ze nemen anderen - en vooral ons van rechts - voortdurend de maat, maar zijn zelf de ergste misbruikers die er rondlopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten