Filmpje! Johan Derksen heeft een tip voor Matthijs van Nieuwkerk: 'Reageert niet op onthullend artikel!'

Johan Derksen vertelt Matthijs van Nieuwkerk dat hij niet overdreven moet reageren als de media binnenkort met "een onthullend verhaal" over hem komen. Of, beter gezegd, eigenlijk moet hij "er helemaal niet op reageren." Want volgens Derksen gaat het vrijwel zeker alleen maar om wat dictatoriaal gedrag achter de schermen. "Dat heet nu dan grensoverschrijdend gedrag."

In Hilversum is er wat spanning omdat De Volkskrant al maandenlang werkt aan een artikel over ... Matthijs van Nieuwkerk. De voormalige presentator van De Wereld Draait Door (DWDD). Iedereen aldaar kijkt er reikhalzend naar uit, terwijl het voor Van Nieuwkerk zelf een bron van stress is.

Wat Johan Derksen betreft moet Van Nieuwkerk lekker rustig blijven. Dat zei Neerlands bekendste zuurpruim gisteren bij Vandaag Inside.

"Die hebben er vijf maanden over gedaan," zei Derksen, "dus dan zijn ze verplicht tegenover zo'n hoofdredactie om ook met iets te komen. En wat ik in het wereldje hoor was het een lastige man."

René van der Gijp zei dat er "een stukje" over Van Nieuwkerk gaat verschijnen in De Volkskrant. "Nou, een stukje?" reageerde Derksen daarop, "een hele bijlage waarschijnlijk." Want de journalisten in kwestie zijn al vijf maanden met dit artikel bezig.

Maar dat Van Nieuwkerk "lastig" was, daar heeft Derksen wel begrip voor. "Dat was topsport," wat Van Nieuwkerk deed. "Iedere dag het best bekeken programma van heel Nederland. Dan zijn er van die redactieleden die er niets van bakken of slecht werk leveren, en dan word je weleens ongenuanceerd. Dan scheld je ze de huid vol."

"Dat deed ik als hoofdredacteur ook," ging Derksen verder waarbij hij refereerde aan zijn tijd als hoofdredacteur van het magazine Voetbal International. "Dan vloekte ik ze helemaal stijf."

Maar ja, "dat heet nu grensoverschrijdend gedrag en [daar] kun je op gepakt worden. Maar ik vind dat allemaal niet zo erg. Dat gebeurt in ieder bedrijf met betrokken mensen."

Daarom heeft hij één tip voor Van Nieuwkerk: hij moet er helemaal niet op reageren. En als hij er onverhoopt voor kiest dat tóch te doen, dan moet hij met een reactie komen bij de concurrent van de krant die het hitpiece-artikel over hem publiceert.

(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!

Het lijkt erop dat het vooral om "autoritair leiderschap" gaat. Dus dat Van Nieuwkerk niet altijd lief was tegen zijn medewerkers. Nou, boehoe, zeg. Dat was altijd heel normaal, dat zo'n man dan even boos werd en kon schelden. Alleen kunnen die Millennial-sneeuwvlokjes daar niet tegen, en die komen dan nu nog met allerlei zeurverhalen over hoe vervelend hij was en hoe emotioneel ze daardoor werden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties