boschboeken

-Frits Bosch- 'Louise Fresco: basta met massa immigratie is gelijk aan wat Joden is overkomen'

Opinienov 01 2022, 9:00
Een greep uit het extreem linkse blad NRC Handelsblad, 31-10-22. Prof Louise Fresco, emeritus rector Wageningen University, schrijft de column “Troebele wortels van Italiaans neofascisme”. In deze column herdenkt zij dat Benito Mussolini honderd jaar geleden de macht greep. Maar je voelt al van een kilometer ver waarmee ze haar column zal eindigen.
“Vandaag zijn niet de Joden maar immigranten het doelwit van Meloni en haar populistische coalitiepartners. Meloni heeft herhaaldelijk benadrukt dat de autochtone bevolking voorrang heeft boven immigranten. De ultranationalistische erfenis van Mussolini is nog niet verwerkt.” Meloni is dus een fasciste. Bovendien schakelt Fresco antisemitisme gelijkt aan ‘basta met massa immigratie’.
Hoe kom je erbij om wat de Joden is overkomen gelijk te schakelen met massa immigranten die vrijwillig onze kant op komen! Fresco is niet goed bij haar hoofd. Ze kan Arnon Grunberg een hand geven die eenzelfde achterlijke denktrant heeft. Het is beledigend, zowel voor Joden als voor de immigranten, maar vooral voor degenen die klaar zijn met massa immigratie.
Louise Fresco is net als prof Annelien de Dijn die recent dezelfde conclusie trok in deze radicaal linkse krant: mensen die menen dat autochtonen niet achtergesteld dienen te worden bij nieuwkomers zijn “ultranationalistisch en fascistisch”. Rechtse mensen hebben geen slechte ideeën, maar zijn slechte mensen.
Nu moet ik Louise Fresco wel het volgende meegeven. Ze heeft haar woning tot in de nok volgepropt met vluchtelingen. Ze heeft haar tuinhuisje omgebouwd tot woonplaats voor drie vluchtelingen. Ze heeft een aanbouw gepleegd aan haar woning om daarin vluchtelingen op te vangen. Ze rent van AZC naar AZC met een pannetje soep en spreekt ze bemoedigend toe! Ze geeft kinderen van vluchtelingen bijles. Fresco is het tegendeel van “not in my backyard”. Hypocriet, hypocrieter, Louise Fresco.
Ik voorspelde bij aantreden van Meloni dat uit alle hoeken en gaten scribenten zullen komen die haar in verband brengen met Mussolini. Meloni tijdens haar inauguratie: “de rassenwetten van 1938 gericht tegen Italiaanse Joden gelden als een absoluut dieptepunt in de Italiaanse geschiedenis.” Lijkt me duidelijk. Maar nee meent Fresco, ze is tegen immigranten en dús een fasciste, gelijk aan wat Joden is overkomen. Fresco moet naar de psychiater.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
PS: Dan toch nog even terugkomend op Rik Niemans interview met Geert Wilders afgelopen weekend. Nieman is een vrij angstig mens. Hij wil graag overleven in het huidige medialandschap. Als hij Wilders laat uitpraten en “onvoldoende weerwoord geeft”, wordt hij afgebrand door zijn waarde collegae. Interrumperen, tegenspreken en afkappen, zo hoort het. Denk aan Jinek’s prettige gesprek met Wilders. Ze kreeg een lading bagger over zich heen dat ze hem “niet had aangepakt.’’ Sympathieke Nieman heeft liever een schouderklopje “prima Rik, afbranden die man.” Want Wilders is niet een politicus met slechte ideeën, nee, hij is een slecht mens. Zou Nieman Sigrid Kaag of Jesse Klaver zo behandelen? Geen sprake van! Wat een lafaard!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten