shutterstock 486723634

Zelfverklaard 'antisemitisme!-slachtoffer' gaat keihard af: 'Justin Bieber gaf de Sieg Heil groet!'

Buitenlandaug 11 2022, 10:10
Times of Israel-journalist Judah Ari Gross beschuldigt zanger Justin Bieber van antisemitisme. Tijdens een concert in Finland zou Bieber namelijk gemarcheerd hebben als een Duitse soldaat terwijl hij de Hitlergroet bracht. Het enige probleem? Het klopt van geen kant.
De Israëlische journalist Judah Ari Gross is nogal bezig met het bestrijden van antisemitisme. Op zich is dat natuurlijk prima. Antisemitisme is vreselijk. Alleen is het wel een beetje een probleem als je overal antisemitisme ziet, ook waar dat overduidelijk het geval niet is.
En ja, dat soort dingen zien we tegenwoordig natuurlijk steeds vaker. Zo ook in dit geval. Want Gross beschuldigt Justin Bieber van het marcheren als een Duitse soldaat én het brengen van de Sieg Heil groet terwijl hij dat doet. 
"De Conferentie van Europese Rabbi's moeten dit gedrag veroordelen en uitleg eisen," schrijft Gross bij een video van de 'misdaad.' En voor de goede orde voegt hij daar aan toe: "Zal hij dit herhalen als hij in de herfst naar Israël komt?"
Iedereen met ogen die werken kan natuurlijk zien dat het helemaal geen "Sieg Heil" is. Wat je ziet is "stompstin" - een soort stampend loopje dat hij altijd doet, op de beat. En die hand is geen Sieg Heil... hij heeft er een microfoon in waarmee hij naar het publiek wijst zo van 'zing mee.'
De 'journalist' in kwestie wordt op Twitter dan ook helemaal afgebrand, ook door mensen die in principe juist een hekel hebben aan Bieber.
Mijn favoriete opmerking komt van Elijah Schaffer. "LMAO, dat is niet wat dat is. Professionele slachtoffers die op zoek zijn voor no´g een reden om zich beledigd te voelen." Zuby voegt daar aan toe: "Eén van de meest indrukwekkende pogingen [tot beledigd zijn] die ik ook ooit gezien heb op Twitter."
Hier een video van Bieber die stompstin doet, iets wat hij al jaren en jaren doet:
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
En zo kwam er heel snel een einde aan het zelfverklaarde slachtofferschap van Gross, die een 'Sieg Heil' zag in een onschuldige beweging bij een concert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten