20211103 Tweede Kamer coronadebat 112

Thierry Baudet haalt schouders op na belachelijke beschuldiging antisemitisme: 'Clownesk'

Politiekjul 23 2022, 6:35
De Nationaal Coördinator Antisemitisme Bestrijding - blijkbaar hebben we die dus - beschuldigt Thierry Baudet van het gebruik van een zogenaamd antisemitische uitlating. Baudet lacht om die belachelijke beschuldiging... en Joost Niemoller verdedigt Baudet terecht. "Nog nooit heb ik hem privé ook één antisemitische uitspraak horen doen," aldus Niemoller over de man die hij al jaren kent.
Thierry Baudet reageerde onlangs op een bericht dat ergens in Rusland een replica van de Toren van Babel verbrand was. "Mooi," schrijft hij bij het verslag over het hoe en waarom van die actie, en een mogelijke betekenis ervan.
De NCAB vindt dat onacceptabel. Het hoe en waarom is niet helemaal duidelijk, aangezien het verhaal over de Toren van Babel over de hele mensheid gaat, maar misschien dat het om de term "kabbalah" gaat. Dit triggert ze blijkbaar.
"Onderstaand bericht verspreidt een oude antisemitische complottheorie, die stelt dat een Joodse elite uit is op werelddominantie," aldus het NCAB. "Eerder deed de NCAB al een oproep aan FvD politici om te stoppen met het retweeten van accounts, die antisemitisme verspreiden."

Onderstaand bericht verspreidt een oude antisemitische complottheorie, die stelt dat een Joodse elite uit is op werelddominantie. Eerder deed de NCAB al een oproep aan FvD politici om te stoppen met het retweeten van accounts, die antisemitisme verspreiden.

Image
1.4K
Reply
Baudet - die getrouwd is met een schitterende Joodse dame die ook nog eens zwanger is van zijn kind - reageert enigszins verbouwereerd, maar toch ook vooral lacherig op deze blinde, automatische beschuldiging. Dat doet hij door gebruik te maken van twee emojis: één van iemand die hard lacht, en een andere van een clown. 

😂🤡

NCAB
NCAB
@NCAB_NL

Onderstaand bericht verspreidt een oude antisemitische complottheorie, die stelt dat een Joodse elite uit is op werelddominantie. Eerder deed de NCAB al een oproep aan FvD politici om te stoppen met het retweeten van accounts, die antisemitisme verspreiden.

Image
799
Reply
Ook Joost Niemoller - journalist, betrokken bij Omroep ON, etc. - reageert op de beschuldiging. Hij neemt het op voor Baudet.
"Ik ken Thierry Baudet al zeker 10 jaar goed," schrijft Niemoller. "Ook persoonlijk. We zijn het over dingen eens en over dingen oneens. Nog nooit heb ik hem privé ook één antisemitische uitspraak horen doen."
Sterker nog, zegt Niemoller, Baudet heeft zelfs "nog geen lullig grapje over Joden" gemaakt in zijn bijzijn. "Het speelt niet. Het is onwaar."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
De vraag is: denken deze mensen dat hoe langer je beschuldigingen herhaalt, hoe effectiever het blijft plakken? Of doen ze dit gewoon automatisch, zonder er verder al te veel bij na te denken?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten