jorritsma formatie debat

Annemarie Jorritsma: ''De Floriade is mislukt door de negatieve berichtgeving van de media''

Binnenlandaug 11 2022, 11:04
Annemarie Jorritsma (VVD), die de Floriade als burgemeester naar Almere heeft gehaald, weet waarom de Floriade is mislukt. Het is de schuld van de media. Volgens Jorritsma heeft de media te negatief bericht over het evenement. Dit zei de huidige VVD senator en commissaris-generaal van de Floriade in een interview bij de regionale Omroep Flevoland.
''Het beeld over de Floriade in Almere is vertekend door negatieve berichtgeving en financiële tegenvallers. Daardoor vallen de bezoekersaantallen tegen'', zegt commissaris-generaal Annemarie Jorritsma van de Floriade. Volgens Jorritsma is het allemaal de schuld van de media. Dit begon allemaal in een artikel van het NRC. In het artikel stond dat het evenement voorlopig het karakter heeft van een overmaats volkstuinencomplex. Veel kavels waren nog niet klaar en bloemen en planten nog niet in bloei. Oei en dit was tegen het zere been van Jorritsma.
"Ik vermoed dat journalisten van het NRC gewoon in Amsterdam wonen en nog nooit hebben gezien dat een boom in april nog geen blaadjes heeft", sneert Jorritsma richting de journalisten van het NRC. In juni kwam het NRC terug voor een herkansing. De recensie werd niet veel beter. De aanblik zou nog steeds treurig zijn. Ook Omroep Flevoland heeft bijgedragen aan de negatieve stemming rondom de Floriade volgens Jorritsma. "Jongens, we hebben een wereldtentoonstelling, waar al die landen fors in geïnvesteerd hebben, je zou daar wel iets trotser op mogen zijn." Kortom Omroep Flevoland moet met trots over deze mislukking berichten.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Natuurlijk wordt ook Corona weer van stal gehaald om de mislukking van de Floriade goed te praten. ''De publiciteit is niet het enige waardoor de bezoekersaantallen tegenvallen. Dat komt ook door de nasleep van de coronapandemie'', zegt Jorritsma.
Het is triest om de media de schuld te geven van het mislukken van de Floriade. Don't shoot the messenger! Waarschijnlijk hebben de mensen gewoon geen behoefte aan een uitstapje naar de Floriade. Het heeft best een stoffig imago. Daar heeft Jorritsma niks aan veranderd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten