portraitfactorynl tweede kamer 168

Wut? Pieter Omtzigt schept op: 'Vandaag uitgenodigd bij de koning!'

Politiekfeb 01, 8:00
Pieter Omtzigt deelt heel trots op Twitter (X) dat hij woensdag mocht langskomen bij de koning. De reden? "Om kennis te maken." Vervolgens zet hij er een foto bij waarop je kunt zien dat hij werkelijk straalt van trots terwijl Willem-Alexander tegenover hem zit. En dat is wat gek.
Omtzigt gaat al vele jaren mee in de Nederlandse politiek. Hij heeft Willem-Alexander meerdere malen ontmoet. Ik zal niet zeggen dat de twee hartsvrienden zijn, maar ze zijn ook bepaald geen vreemden voor elkaar. Hij weet wie de koning is en de koning weet wie hij is. Sterker nog, de twee kunnen ongetwijfeld heel goed met elkaar door één deur.
Maar toch deelt de NSC-leider heel trots een foto op X (Twitter) waaruit blijkt dat hij de koning gisteren heeft ontmoet "om kennis te maken." De foto die hij erbij heeft gezet maakt duidelijk dat hij heel erg in zijn nopjes is met de uitnodiging voor het gesprek én met zichzelf. Kijk maar:
Alle fractievoorzitters zullen een uitnodiging gekregen hebben om Willem-Alexander te spreken. Maar toch is dat een beetje raar. De meeste fractievoorzitters kennen hem immers persoonlijk al lang - en andersom ook. "Om kennis te maken" is dan wel een heel gekke 'reden' voor zo'n gesprek.
Maar belangrijker is de aard van de foto. Omtzigt lijkt echt te strálen. Hij is maar wat trots op zichzelf en blij met de situatie. Kijk hem dan zitten. Zo leuk! Zo belangrijk! Zo... geweldig!
Het is hartstikke leuk voor Omtzigt dat hij een eigen partij heeft, dat die partij iets van 20 zetels heeft, en dat hij zich nog belangrijker mag voelen nu hij dus partijleider is. Maar je krijgt wel de indruk dat hij daar net een beetje te veel van geniet tegenwoordig. Liever doet hij zijn werk en zorgt hij ervoor dat er een nieuw, mooi, realistisch kabinet komt. Daar heeft Nederland veel meer aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten