vlag eu

Nederlandse bijdrage aan de EU overschrijdt ontvangsten met maar liefst 2,7 miljard euro!

EUjan 31 , 21:00
Op basis van gegevens van eind 2022 rapporteert de Algemene Rekenkamer dat Nederland 2,7 miljard euro meer aan de Europese Unie overmaakt dan het ontvangt. Deze bevinding plaatst Nederland op de vierde positie in de lijst van nettobetalers, wat een verschuiving is ten opzichte van de tweede plaats die het land in 2021 innam.
Duitsland blijft het land dat het grootste nettobedrag bijdraagt, gevolgd door Zweden en Frankrijk. In het jaar 2022 waren er negen van de 27 EU-landen die meer financiële middelen naar Brussel stuurden dan ze terug ontvingen, één lidstaat minder dan in het voorgaande jaar. België daarentegen ontving meer geld van de EU dan het bijdroeg, wat een omkering is van de situatie in 2021.
De vraag rijst dan natuurlijk waar al dat geld naartoe gaat en wat we er uiteindelijk voor terugkrijgen. Een overvloed aan onzinnige regelgeving, dictatoriaal gedrag vanuit Brussel, en alsof dat niet genoeg is, worden we ook nog eens betrokken bij een oorlog omdat Brussel zich koste wat kost moet mengen in het conflict in Oekraïne.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we klaar met ALLE kartelspelletjes. Het is tijd voor een Realistisch en Conservatief kabinet. Niet overmorgen. Niet volgende week. Maar VANDAAG. Denk jij. daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons elke dag weer te pleiten voor een rechts kabinet dat ons land rédt!
Het is werkelijk absurd dat wij, als één van de braafste jongetjes van de klas, voortdurend op kosten van de Nederlandse belastingbetaler de portemonnee moeten trekken om Europese – vaak zelf gecreëerde – problemen op te lossen. Het wordt hoog tijd dat de Nederlanders weer op de eerste plaats komen en dat alle waanzinnige ambities vanuit Brussel een halt worden toegeroepen. De prioriteiten liggen overduidelijk verkeerd, en hopelijk zal het toekomstige kabinet op voor verandering zorgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten