shutterstock 1173152773

Moordverdachte Richard K. gebruikte illegaal vuurwapen bij fatale schietpartij in Weiteveen

Binnenlandfeb 01, 9:00
De tragische schietpartij in het Drentse dorp Weiteveen blijft de gemoederen lange tijd bezighouden. Uit het onderzoek van het AD blijkt nu dat de vermeende dader, Richard K., niet over de vereiste vergunningen beschikte. Opvallend genoeg had K. wel een wapenvergunning als sportschutter en jager, zij het niet voor de specifieke wapens die hij bij dit noodlottige incident zou hebben gebruikt.
Volgens berichtgeving heeft Richard K. bewust verzuimd de betreffende wapens aan te geven bij de regionale korpschef, die toezicht houdt op het legale wapenbezit. Het blijft vooralsnog onbekend om welke wapens het precies gaat. Experts uiten hun verbazing over het feit dat K. überhaupt nog in het bezit was van een wapenvergunning, aangezien sportschutters en jagers doorgaans onbesproken gedrag moeten vertonen. In dit geval was daar geen sprake van, gezien wederzijdse bedreigingen en aangiften van zowel slachtoffers als de dader na een conflict over de verkoop van een woning.
Op de ochtend van 16 januari werden de levenloze lichamen van twee personen aangetroffen in Weiteveen, een dorp nabij de Duitse grens. De verdachte, de 50-jarige Richard K. uit Klazienaveen, had een langlopend conflict met de slachtoffers, dat voornamelijk draaide om onenigheid over het onderhoud van een verkochte woning. Op sociale media circuleerde diezelfde ochtend een verontrustend filmpje waarin K. lijkt te bekennen, waarbij hij claimt op te komen voor zijn gezin dat gedurende een jaar lang bedreigd zou zijn.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we klaar met ALLE kartelspelletjes. Het is tijd voor een Realistisch en Conservatief kabinet. Niet overmorgen. Niet volgende week. Maar VANDAAG. Denk jij. daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons elke dag weer te pleiten voor een rechts kabinet dat ons land rédt!
De hele situatie zorgde voor een publiek debat waarbij veel mensen op social media aangaven sympathie te hebben voor Richard K., allemaal op basis van een emotioneel filmpje. Laten we niet voorbijgaan aan het feit dat - wat de reden van zijn handelen ook geweest is - er wel twee mensen zijn vermoord.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten