portraitfactorynl tweede kamer 148

Walgelijke actie! Pieter Omtzigt probeert formatie te klappen met kritiek op Van der Plas: "Verkapte dreigementen!"

Politiekfeb 03, 13:00
En ja hoor, het is zover. Pieter Omtzigt, de leider van NSC, laat eindelijk zijn ware aard zien. De wanstaltige CDA 2.0-politicus heeft opmerkingen van FDF-leider Mark van den Oever namelijk aangegrepen om de formatiegesprekken feitelijk gewoon op te blazen. Hij pretendeert namelijk dat Van den Oevers uitspraken "dreigementen" zijn, en eist dat Van der Plas er afstand van neemt. Wat een goedkoop politiek spel weer!
Eerder vandaag berichtten wij dat Sven Kockelmann van Op1 gisteravond op heel trieste wijze de boeren en BBB-leider Caroline van der Plas tegen elkaar uit probeerden te spelen. FDF-voorman Mark van den Oever had namelijk gezegd dat landbouwminister Piet Adema en NSC-engnek Harm Holman verantwoordelijk gehouden zouden worden voor hun stikstofwangedrag. Geen mens die daar een bedreiging in zag, maar de 'journalist' van de NPO opeens wel.
Van der Plas reageerde daar terecht op door te stellen dat ze er geen bedreiging in zag én dat het nu eindelijk eens moet gaan over het lot van de boeren, en niet dat eeuwige gezeik over 'de toon.' Daarin heeft ze natuurlijk helemaal gelijk. En dat het een bedreiging was van FDF aan het adres van Holman en Adema is wanstaltig. Ze zijn boos. Dat mógen ze ook zijn. En ja, ze mogen dat ook duidelijk maken.
Maar raad eens wie wél meegaat in het NPO-lulverhaal? Ja hoor, Pieter Omtzigt. De NSC-leider is héél boos en spreekt Van der Plas niet privé aan op haar opmerkingen, maar publiekelijk. Op X (voorheen Twitter), zodat iedereen het kan zien. Want zo doe je dat natuurlijk als je "constructieve gesprekken" met elkaar probeert te hebben.
"Verkapte dreigementen zijn niet OK," schrijft de walgelijke CDA'er in hart en nieren. "Daar neem je gewoon afstand van."

Theater

Walgelijker dan dit wordt het niet. Iedereen weet dat Van den Oever het niet als gewelddadige bedreiging bedoelde. Van der Plas heeft dat ook uitgelegd gisteravond. Maar Omtzigt doet tóch net alsof dat wel zo is.
Waarom? Omdat hij de gesprekken wil opblazen. Deze walgelijke hypocriete 'christendemocraat' - want NSC is natuurlijk gewoon CDA 2.0 - wil niet regeren met BBB en al helemaal niet met de PVV. Daarom is hij voortdurend op zoek naar excuses om de gesprekken vast te laten lopen. Dat is geprobeerd met gekeuvel over "de grondwet," daarna werd er gezeikt over "de financiën" en "implementatie van de spreidingswet," en nu is deze rashufter bezig om BBB ook nog eens in het verdomhoekje te duwen en gesprekken met Van der Plas onmogelijk te maken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de hypocrisie en spelletjes van het partijkartel - en dus ook van Pieter Omtzigt. Het is afgrijselijk waar ze mee bezig zijn. Ze leggen de wil van de kiezer bewust naast zich neer. Vind jij dat ook totaal bezopen? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze engnekken elke dag weer te fileren!
Ze worden echt niet wanstaltiger gemaakt dan Pieter Omtzigt. Deze man werd door Van der Plas altijd met alle égards behandeld. En nu steekt hij haar publiekelijk met een mes in de rug. Hij heeft zelfs niet eens de vriendelijkheid om haar hier privé op aan te spreken als hij het echt zo vervelend vindt allemaal. Nee, hij doet het willens en wetens publiekelijk.
Zo zie je maar weer: je kunt Pieter Omtzigt wel uit het CDA halen, maar het CDA niet uit hem. Al die CDA'ers - huidige en voormalige - zijn in de kern verraderlijk en huichelachtig tot op het bot. Wat was het toch dom van Van der Plas om daar in te trappen en Omtzigt te vertrouwen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten