portraitfactorynl tweede kamer 167

Formatiefrustraties: Omtzigts ongekende obstructie kost Nederland miljarden

Politiekmrt 21 , 9:00
In een tijd waarin elke euro telt en Nederland snakt naar economisch herstel, lijkt de politieke soap in Den Haag ons land onherroepelijk richting een financiële afgrond te duwen. Centraal in dit drama staat Pieter Omtzigt, wiens acties tijdens de formatiebesprekingen niet alleen als gesaboteer kunnen worden bestempeld, maar ook als regelrechte economische zelfmoord voor ons land.
Het Groeifonds, dat als een broodnodige injectie voor onze economie werd gezien, staat nu stil. De reden? De trage formatie en een onzekere politieke toekomst, grotendeels veroorzaakt door Omtzigts dwarsliggen. Dit fonds, met miljarden euro's gereserveerd voor innovatieve projecten, beloofde een toekomst van groei en voorspoed. Echter, door de huidige impasse zien we nu al projecten stranden en bedrijven worstelen met de voortdurende onzekerheid.
De gevolgen van deze politieke spelletjes zijn niet te overzien. Een potentiële €33 miljard aan economische groei hangt aan een zijden draadje, terwijl het fonds in limbo verkeert. De ironie wil dat de man die claimt op te komen voor de 'gewone Nederlander' nu direct verantwoordelijk is voor het mislopen van kansen die ons uit de economische malaise hadden kunnen trekken.
Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
De vraag die resteert is niet of, maar hoe snel we ons kunnen herpakken na deze onnodige achterstand. Nederland verdient beter dan politieke egotrips die onze economische toekomst op het spel zetten. Het is tijd dat Omtzigt en consorten hun persoonlijke vendetta's opzijzetten ten behoeve van het nationale belang. Nederland kan het zich niet veroorloven om speelbal te blijven van politieke onwil en obstructie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten