Freek Jansen (FVD) fileert D66-klimaatpoppetje over klimaatlockdowns: 'Zou u dat steunen?'

Freek Jansen (FVD) fileert D66-klimaatpoppetje over klimaatlockdowns: 'Zou u dat steunen?'

Freek Jansen (FVD) in de Tweede Kamer. Bron: TCE Media / DH / De Dagelijkse Standaard.

Forum voor Democratie-Tweede Kamerlid Freek Jansen is in het parlement de confrontatie aangegaan met D66. Want, wilde hij weten van D66, gaat die partij mogelijk toekomstige klimaatlockdowns steunen? Gek genoeg weigerde de 'democratische' partij (haha!) daar antwoord op te geven. GEk he?

Het Planbureau voor de Leefomgeving denkt dat lockdowns een mogelijk middel zijn om "klimaatdoelen" te bereiken. Dit betekent natuurlijk dat er echt wel klimaatlockdowns gaan komen, de komende jaren. Misschien zelfs al wel in 2022 als ze dat dan niet meer kunnen doen onder het mom van corona.

Freek Jansen van Forum voor Democratie wilde van D66'er Raoul Boucke weten of hij en zijn partij toekomstige klimaatlockdowns zullen steunen? "Zou er voor zijn om te zeggen, 'we gaan de snelwegen een maand sluiten' zodat er geen CO2 wordt uitgestoten zodat die doelen gehaald kunnen worden? Bent nu nou wel of niet voor zo'n klimaatlockdown?" vroeg Jansen Boucke.

Het antwoord van de D66'er?

Hij ontweek de vraag. Weigerde direct antwoord te geven. Hij wilde niet toegeven dat D66 zo'n lockdown inderdaad zou steunen... maar hij wilde het ook niet ontkennen. Kijk maar:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Bereid je er maar alvast op voor: die klimaatlockdowns gaan er vrijwel zeker komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties