Screen Shot 2022 02 23 at 204406

Freek Jansen (FVD) ontmaskert het nieuwe 'kernenergie'-offensief: 'Van kernenergie verwarm je geen huizen'

Politiekfeb 23 2022, 18:59
Forum voor Democratie-Tweede Kamerlid Freek Jansen heeft in de Tweede Kamer flink huisgehouden. Want hij heeft in één klap even uitgelegd waarom al die heisa over kernenergie enorme onzin is.
Het hele kartel is bijgestuurd. Opeens is iedereen hartstikke voor kernenergie. Een paar jaar geleden was je een radicaal-rechtse gek als je zei dat kernenergie prima was, maar nu zeggen ze het allemaal.
En dat is een beetje apart. Want waarom die draai? Nou, zoals Freek Jansen van FVD vandaag uitlegde in de Kamer is het antwoord daarop eigenlijk best wel simpel: het is gewoon een nieuwe manier om Nederland "van het gas" te halen.
Alleen is dat problematisch. "Want kernenergie verwarmt geen woningen," aldus Jansen terecht. Als je nu dus akkoord gaat met de nieuwe plannen van het kartel, dan eindig je alsnog met koude huizen waarin je bibberend in slaap valt... om nooit meer wakker te worden.
Ja, zei Jansen, als er behoefte is aan meer energie dan houdt FVD de deur voor kernenergie open. Maar op dit moment is er vooral behoefte aan gas. En dat gasprobleem wordt niet opgelost door kernenergie. Punt.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1496521646181654532
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
En ja, dat klopt natuurlijk gewoon.
Zoals altijd geldt dus: als het kartel opeens van standpunt verandert, trap daar dan niet in, maar onderzoek eerst even het hoe en waarom.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten