FVD dient klacht in bij NPO Ombudsman wegens desinformatie in De Avondshow met Arjen Lubach

FVD dient klacht in bij NPO Ombudsman wegens desinformatie in De Avondshow met Arjen Lubach

Op woensdag 1 maart 2023 heeft het satirisch-maatschappelijke actualiteitenprogramma De Avondshow met Arjen Lubach een uitzending uitgezonden waarin Forum voor Democratie (FVD) op een zeer negatieve wijze werd belicht. Arjen Lubach suggereerde dat de partij FVD werd gebruikt als vehikel om (publiek) geld weg te sluizen naar de privérekeningen van bestuurs- en Kamerleden. Deze aantijgingen zijn volstrekt onjuist en schadelijk voor FVD. Bovendien steunde de argumentatie van Lubach op een reeks overduidelijke onwaarheden, vaak afkomstig van anti-FVD activisten, zonder dat er contact was opgenomen met FVD voor hoor- en wederhoor.

FVD heeft aangegeven dat deze uitzending onaanvaardbaar is in een democratische samenleving. De partij ziet zich genoodzaakt om een klacht in te dienen bij de NPO Ombudsman wegens het doelbewust verspreiden van schadelijke desinformatie door De Avondshow met Arjen Lubach. Het feit dat het programma wordt geproduceerd door de echtgenote van D66-minister Kajsa Ollongren, zorgt voor extra argwaan bij FVD.

De timing van deze uitzending is ook opmerkelijk, aangezien de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart naderen. FVD heeft inmiddels aangegeven dat ze deze aantijgingen zullen aanvechten en dat ze zich niet laten afschrikken door dergelijke ongefundeerde beschuldigingen. De partij heeft benadrukt dat ze altijd transparant zijn geweest over hun financiën en dat ze zich aan de wet houden.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

De Avondshow met Arjen Lubach heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen van FVD. Het is onduidelijk of het programma bereid is om de beschuldigingen te onderzoeken en zo nodig te rectificeren. Het is te hopen dat de NPO Ombudsman snel zal reageren op de klacht van FVD, zodat er duidelijkheid kan worden verschaft over deze kwestie.

Het is een slechte ontwikkeling dat de NPO steeds vaker door de zittende macht wordt misbruikt om oppositiepartijen zoals FVD kalt te stellen. Je krijgt hier een vieze bijsmaak van in je mond, omdat totalitaire regimes ook de media misbruiken om de oppositie af te serveren. Overigens zijn de programma's van Lubach totaal niet grappig met zijn D66 lachband.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties