Screen Shot 2021 04 29 at 132142

Geert Wilders furieus op kabinet dat 2000 Afghanen wil ophalen: 'Ik zeg nul, nada, niets en niemand. Vang maar op in de regio'

Politiekokt 12 2021, 10:00
Het kabinet is de puinhoop van Sigrid Kaag en Ank Bijleveld nog steeds aan het opruimen. Het wil zich namelijk actief inspannen om zo'n 2100 Afghanen alsnog naar Nederland te halen. PVV-leider Geert Wilders is niet te spreken over dit nieuws. Hij pleit juist voor opvang in de regio. Ondertussen trekt de gemeente Ter Apel aan de bel omdat het aanmeldcentrum voor asielzoekers de druk bij lange na niet aankan.
Voor de PVV-voorman is het onbegrijpelijk dat het kabinet opnieuw een grote groep Afghanen naar Nederland wil halen. 'Ons land zit al vol', aldus Geert Wilders. En zijn kritiek is niet ongegrond, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers heeft de afgelopen weken al meerdere keren aan de bel getrokken.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1447562619846545408?ref_src=twsrc%5Etfw
De opvang in Nederland kan het niet meer bolwerken, het zit letterlijk aan zijn taks. Op verscheidene locaties werkt het COA al met noodlocaties, in de noodlocatie van het aanmeldcentrum in Ter Apel slapen mensen zelfs al in tenten en veldbedjes, aldus de NOS. Terwijl ons kabinet nieuwe asielzoekers niet meer fatsoenlijk een dak boven het hoofd kan bieden roept datzelfde kabinet dat ze nog meer mensen deze kant gaan ophalen.
Dit is natuurlijk een garantie voor problemen. Op azc's door het land heen heerst er al een gespannen sfeer, veel asielzoekers zijn ontevreden over de verblijfplekken én ondertussen kunnen we de nieuwe migranten niks bieden. Het is op deze manier dweilen met de kraan open.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het is daarom ook zo belachelijk dat het voorstel van Wilders, voor opvang in de regio, vrijwel nergens wordt genoemd of geopperd. Want wat gaat het kabinet doen met al die mensen die hier naartoe worden gehaald? Blijven we die in tentenkampen onderbrengen om ze vervolgens nul toekomstperspectief te kunnen bieden? De woningnood in Nederland wordt almaar erger en ondertussen kampen we ook nog met energie-armoede. Urgente interne problemen die zich niet vanzelf oplossen, zeker niet als we de grenzen wagenwijd open blijven zetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten