Geert Wilders PVV 9O1A6895

Geert Wilders (PVV) witheet op kabinet: 'Stelletje lamzakken. Alle hulp komt sowieso veel te laat!'

Politieksep 18 2022, 19:30
PVV-leider Geert Wilders vindt het totaal belachelijk dat het kabinet lekker doorgaat met onderhandelen - tot dinsdag, zelfs - over mogelijke maatregelen om mensen te helpen die kapotgaan door een enorm hoge energierekening. Wat ze ook doen, zegt Wilders, het is sowieso te laat. De schade is al gedaan. 'Stelletje lamzakken!"
De Nachtmerriecoalitie is nog altijd in gesprek met elkaar over mogelijke maatregelen om mensen iets van, een beetje, tegemoet te komen nu energie nagenoeg onbetaalbaar is geworden voor gewone mensen. Ze denken dat ze dan over een paar dagen met een 'pakket' kunnen komen. Of dat pakket daadwerkelijk nuttig wordt en ook gewone middeninkomens helpt of alleen de absolute onderklasse is nog niet duidelijk...
Wat wel duidelijk is, aldus Geert Wilders op Twitter, is dat een mogelijk steunpakket sowieso veel te laat komt.
"Stelletje lamzakken," begint Wilders een tweet. "Tot dinsdag onderhandelen over maatregelen energierekening. Er had natuurlijk allang een pakket van tientallen miljarden moeten liggen om mensen nog dit jaar te helpen met de extreem hoge energierekening en boodschappen. Waar ze ook mee komen het is te laat."
Vervolgens reageert hij ook op een tweet van een gewone Nederlander die vertelt dat een oude vrouw de moed al aan het opgeven is. Die persoon vertelde hem letterlijk dat Hitler haar jeugd heeft afgepakt, en Rutte nu haar oude dag.
"Mensen lijden gigantisch," zegt Wilders daarop. "Het is onvergeeflijk dat het kabinet nu pas nadenkt over maatregelen."
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Daar valt natuurlijk helemaal niets op aan te merken. Het enige wat er aan toe te voegen valt is dat welke steunmaatregelen er ook komen, ze niet alleen te laat zijn, maar ook nog eens onvoldoende. Want dit kabinet gaat mensen echt niet helemaal uit de penarie houden.
Oh nee. De strategie is overduidelijk om Nederland dood te bloeden - alleen dan wel op zo'n manier dat we het nog min of meer pikken en niet massaal in grote opstand komen. Alleen daarom komen er heel af en toe maatregelen die het verlies aan bloed enigszins vertragen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten