Geert Wilders woest vanwege vaccinatiedrang kabinet: 'We zouden onze vrijheid terugkrijgen!'

Geert Wilders woest vanwege vaccinatiedrang kabinet: 'We zouden onze vrijheid terugkrijgen!'

Geert Wilders, Tweede Kamerlid voor de PVV. Bron: TCE Media / DH / De Dagelijkse Standaard.

Ook Geert Wilders vindt het volstrekt onacceptabel dat het kabinet vaccinatiedrang pleegt op burgers én voorlopig nog doorgaat met coronamaatregelen. "We zouden onze vrijheid terugkrijgen, de maatregelen zouden stoppen, als de ziekenhuis en IC-opnames beheersbaar waren," schrijft de PVV-leider op Twitter. Het is, concludeert hij, "oneerlijk" en "onacceptabel."

PVV-leider Geert Wilders heeft net als Thierry Baudet (FVD) en Caroline van der Plas (BBB) tegen de vaccinatiedrang van het kabinet. Gisteren legden prikpooiers Hugo de Jonge en Mark Rutte uit dat gevaccineerden straks toegang krijgen met een QR-code, terwijl niet-gevaccineerden zich steeds op eigen kosten moeten laten testen. Het moge duidelijk zijn dat dit een tweedeling in de samenleving veroorzaakt. Medische Apartheid wordt een feit.

Ook Wilders vindt de kabinetsplannen onacceptabel. "Géén vaccinatieplicht, géén vaccinatiedwang, géén vaccinatiedrang! Niet direct én niet indirect. Nu niet, nooit!" schrijft hij op Twitter.

Vrijheid

In een vervolgtweet gaat hij los omdat het kabinet ons overduidelijk bedrogen heeft. "We zouden onze vrijheid terugkrijgen," schrijft hij. "[D]e maatregelen zouden stoppen als de ziekenhuis- en IC-opnames beheersbaar waren. Dat is nu zo maar de maatregelen gaan toch nog door. Rutte zinspeelt zelfs over toekomstige vaccinatiedwang. Dat is oneerlijk + onacceptabel."

Wilders heeft gelijk. Evenementenorganisaties hebben gisteren te horen gekregen dat ze nog steeds niet aan de slag mogen. Dat is een ongelooflijke klap in het gezicht van deze mensen. Zij gingen ervan uit dat ze in september aan de slag konden. Er waren zelfs allerlei festivals gepland. Die moeten nu dus gecanceld worden. Paaspop kan niet doorgaan. En waarom? Omdat het kabinet de IC-opnames als richtlijn heeft losgelaten en nu blijkbaar als voornaamste doel heeft om niet-gevaccineerden het leven onmogelijk te maken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Vaccinatiedrang is een feit. En ondertussen gaan de sloop van de evenementenbranche door. Nog heel even en daar is niets meer van over.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties