Thierry Baudet veroordeelt invoering “apartheidspas”: “Waar is de verontwaardiging?”

Thierry Baudet begrijpt dat het kabinet Nederland met de “apartheidspas” verdeelt in twee kampen. Het ene kamp mag best veel dingen doen omdat ze gevaccineerd zijn. Maar het andere kamp mag bijna niets, tenzij ze zelf diep in de buidel tasten voor een test elke keer. “Waar is de verontwaardiging?” vraagt hij zich terecht af.

Gisteren werd bekend dat het kabinet heel binnenkort gaat werken met coronatoegangsbewijzen. Dit houdt in dat mensen die “geprikt” zijn met het coronavaccin naar evenementen en dergelijke kunnen. Zij moeten dan een QR-code laten zien, waarna ze naar binnen mogen.

Ondertussen geldt dat niet-gevaccineerden niet meer zo’n leuk uitgaansleven kunnen hebben. Willen ze er toch op uit, dan moeten ze zich elke keer weer op eigen kosten laten testen. In wat Pepijn van Houwelingen terecht een klucht noemde, beschreef Hugo de Jonge dat als een “vaccinatiestimulans.” Natuurlijk is het niets meer of minder dan vaccinatiedrang.

Ook Van Houwelingens politieke leider spreekt zich publiekelijk uit tegen de plannen va het kabinet. “Terwijl alle media roepen dat de maatregelen worden afgeschaft, introduceert het kabinet zojuist de apartheidspas voor Nederland,” aldus Thierry Baudet. “Vanaf 20 september kom je geen restaurant of zelfs terras, bioscoop of theater meer in zonder QR-code. Waar is de verontwaardiging?”

De samenleving wordt in tweeën gesplitst. De ene groep die gevaccineerd is mag met QR-code naar het terras, de bioscoop of een theater. Maar mensen zonder zo’n code mogen daar in principe niet naartoe. Dat kunnen ze dan alsnog als ze zich laten testen. Steeds weer. En op eigen kosten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dit is compleet onacceptabel – maar het is ook precies waar Baudet al tijden voor waarschuwt. Zoals we stééds zien komen ook deze voorspellingen van de FVD-leider uit. Maar toch wordt hij steeds weer weggezet als “wappie” door het mediakartel én het partijkartel. Nou deze “wappie ziet het goed.” De apartheidspas komt eraan, en onze vrijheid wordt definitief afgeschaft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

79 reacties

 1. Monty

  “Waar is de verontwaardiging?”

  Die is er niet omdat een groot deel van de mensen zich heeft laten vaccineren en dus niet diep in de buidel hoeft te tasten.

  Maar Baudet kan zich beter richten op wat het grote doel van de coronamaatregelen is, de Great Reset van Klaus Schab en het WEF, niet de “volksgezondheid.”
  En Baudet moet het volk keer op vertellen dat die Great Reset erop neer dat er een “neocommunistische samenleving” komt.

  Vooralsnog is hij de enige politicus die dit ziet en openlijk durft te bespreken.

  Zagen andere politici dit ook maar.

  1. Xyz1234

   Precies. Veel van de zogenaamde solidairen hebben zich alleen maar laten injecteren uit angst. Angst voor het virus, wat helemaal niet zo gevaarlijk is voor veruit de meeste mensen als ons dagelijks wordt verteld. Maar vooral angst voor de onberekenbare overheid. Dus maar snel gehoorzamen, want dan blijf je buiten schot. Mensenrechten, inclusiviteit, anti-discriminatie en anti-apartheid, waar velen altijd de mond van vol hebben, spelen nu een ondergeschikte rol. Want het komt nu even niet goed uit. Dat is het ware gezicht van de laffe hypocrieten.

   1. Emile Takma

    Ook Xyz ziet een groot neocommunistisch complot.

    Het moet niet gekker worden.

    🤪

    1. ElGuapo

     Zolderkamer gymnastiek al gedaan?

    2. Xyz1234

     Het wordt nog veel gekker Takma, dankzij laffe en bange personen zoals u.

     1. Flengan

      “laffe en bange personen”

      Proefkonijnen en laboratoriumratten.

    3. KippiX

     Xyz1234 ziet geen neocommunistisch complot, Xyz1234 ziet neocommunisme.

     1. Flengan

      Dat is exact wat The Great Reset is. De SDG is de agenda voor het invoeren van een mondiaal ultra communistisch systeem. Mark Rutte is hier druk mee bezig, al vermijd hij de aandacht daarover als er vragen worden gesteld.Zo zei hij het boek hierover niet te kennen terwijl hij Klaus Schwab wel een bedankbrief had gestuurd, bovendien zijn beide mannen regelmatig op de foto gezet terwijl ze in elkaars gezelschap verkeerde.

   2. Monty

    @xyz1234,
    ”Maar vooral angst voor de onberekenbare overheid. Dus maar snel gehoorzamen”

    En wat is Baudet aan het doen ook hij maakt mensen angstig door te beweren dat de wereld een ‘neocommunistische samenleving’ zal worden.

    Wie zal er gelijk krijgen.

   3. Branzino

    @Xyz1234
    “Angst voor het virus, wat helemaal niet zo gevaarlijk is voor veruit de meeste mensen als ons dagelijks wordt verteld.”

    Een waarheid als een koe, gelukkig. Niet iedere ongevaccineerde wordt ziek, al helemaal niet ernstig ziek en de dood overkomt maar een enkeling.Eigenlijk is het dus net als met longkanker. Dat krijg je vooral van roken, maar lang niet iedere roker krijgt het. Dus waar zou je je als roker druk om maken? Maar waarom is stoppen met roken dan gewoon een heel logische stap voor heel veel mensen en worden ze niet voortdurend belachelijk gemaakt door die paar die toch blijven paffen? Vrijwel elke roker gaat braaf naar buiten als het weer even moet en dat gebruik is inmiddels volledig geaccepteerd, ook onder rokers. Is dat dan geen forse maar geaccepteerde beperking van je vrijheid?
    En hoe zat dat ook al weer met de verplichte autogordel, ver voor ik mijn rijbewijs haalde? Toch ook weerstand tegen zo’n inperking van je vrijheid, die maar een ruime handvol doden per jaar scheelde. Sommige mensen hadden er zelfs fysiek last van.

    1. usb3.0

     99,8% van de mensen heeft er geen last van

     1. Branzino

      @usb3.0

      “99,8% van de mensen heeft er geen last van”

      Waarvan? Van roken? Ik dacht het niet. Jaarlijks alleen in Nederland al 20.000 doden a.g.v. (mee-)roken. En corona? Als we geen strenge maatregelen treffen jaarlijks minstens enkele tienduizenden doden. Om doden a.g.v. roken te beperken accepteren we strenge maatregelen, vrijheidsbeperking en hoge kosten. Om corona-doden te bepreken accepteert een klein deel van de Nederlanders …………….. geen enkele maatregel, maar vormen ze wel een risico voor hun gevaccineerde landgenoten.

     2. ElGuapo

      Hoe vormen ze een risico dan? Als een gevaccineerde een ongevaccineerde, een ongevaccineerde een ongevaccineerde, een gevaccineerde een gevaccineerde en een ongevaccineerde een gevaccineerde kan besmetten.

     3. Branzino

      @ElGuapo
      Hou je nu niet van de domme. Die besmettingsmogelijkheden zijn er inderdaad. Maar de gevaccineerden lopen veel minder risico om besmet te worden en om anderen te besmetten. Dus als iedereen gevaccineerd zou zijn, zou dat de verspreiding van het virus t en daarmee ook de kansen op varianten heel sterk inperken. Zo simpel is het.

     4. ElGuapo

      Nee Branzino daar komt ook nog even een immuunsysteem en weerstand tegen om de hoek kijken.

      “Dus als iedereen gevaccineerd zou zijn, zou dat de verspreiding van het virus t en daarmee ook de kansen op varianten heel sterk inperken. Zo simpel is het.”

      En als iedereen een super immuunsysteem had zou er geen virus zijn meer nu.
      Nee zo simpel is het dus niet.

    2. Branzino

     @ElGuapo
     Zo knap ben je blijkbaar niet, dat je dit weet. Vaccins werken nooit 100%, want die werking hangt af van veel factoren waardoor die voor sommige mensen wat minder is. Die kunnen dus nog steeds besmet en ziek worden, zij het meestal minder ernstig. Maar zeker ook een probleem is het ontstaan van varianten. Zo lang het virus blijft bestaan en op relatief grote schaal zich kan verspreiden, ontstaan varianten, dagelijks. En zo kan er een variant ontstaan waartegen het vaccin minder goed of zelfs helemaal niet werkt. Iedereen heeft dus belang bij het zoveel mogelijk afremmen van de verspreiding van het virus, zowel ongevaccineerden als gevaccineerden.

     1. ElGuapo

      Dat vaccins nooit 100% werken was al duidelijk.

      Er wordt wel verteld dat je door het vaccin beter beschermd bent, minder snel in het ziekenhuis zal komen en minder ernstige effecten van het virus zal ondervinden maar dat is niet aangetoond en wetenschappelijk onderbouwd.

 2. Antihedo

  De primaire levensbehoeften zijn voor iedereen beschikbaar. De gevaccineerde mensen hebben een voordeeltje. Gevaccineerden hoeven niet eeuwig te wachten door het getrut van mensen om zich niet te vaccineren.

  1. vlekkenoplosser

   quote Gevaccineerden hoeven niet eeuwig te wachten door het getrut van mensen om zich niet te vaccineren. end

   Wat een gewauwel , werkt het vaccin zo slecht? Overigens wat gaan we doen met al die gevaccineerde zieken ? Ze vallen bij bosjes met de delta variant

   Zielig gewauwel om ongevaccineerde aan te zetten tot vaccineren terwijl alle gevaccineerde beschermd zijn ! We kunnen dus vast stellen dat een davidster voor ongevaccineerde volgens sommige idioten een goed plan is.

   1. Beukman

    En hoe heeft die Deltavariant kunnen ontstaan, Vlekkie?
    Juist: omdat zoveel mensen het verdommen om zich te laten prikken. Nieuwe varianten krijgen juist de kans om zich onder hen te ontwikkelen.

    1. Xyz1234

     Nee Beukman. De mutaties verlopen zo snel vanwege massa vaccinatie. Lees eens een wetenschappelijk artikel over immune escape en hoe het massaal vaccineren van gezonde mensen hier een rol in speelt.

     1. Emile Takma

      Kijk eens aan, Xyz gaat weer een link geven naar een wetenschappelijk artikel waarin glashard word aangetoond dat massavaccinatie mutaties van het virus veroorzaken.

      De beste man maakt zich hier met de dag belachelijker.

     2. ElGuapo

      Het stoort je hé schlemiel dat mensen jouw waanideeën elke dag weer weerleggen.

     3. Xyz1234

      Geeft u maar eens een gedegen verklaring voor het feit dat steeds meer gevaccineerden in het ziekenhuis belanden dan. Met Israël als prima voorbeeld.

     4. usb3.0

      Als 1 zich hier belachelijk maakt is het tamil natuurlijk, deze leugenachtige randdebiel blijft zijn leugens rondbazuinen

     5. Beukman

      Xyz beweert opnieuw:
      Geeft u maar eens een gedegen verklaring voor het feit dat steeds meer gevaccineerden in het ziekenhuis belanden dan. Met Israël als prima voorbeeld.

      Xyz, probeer jij nou zelf wel eens om beweringen die je leest op waarheid te checken? Dat is het eerste dat je zou moeten doen voordat je nepnieuws verspreidt.

      Hier voor de zoveelste keer een weerlegging van de rondzoemende Israelclaim, en heus, het kostte me minder dan 2 minuten googelen:

      CLAIM: The newest Israeli data on COVID-19 infections indicate a complete vaccine failure on every level. The data from Israel shows that nearly all serious cases and deaths are among the vaccinated.
      AP’S ASSESSMENT: Missing context. The claim ignores the fact that Israel has only a fraction of the COVID-19 cases that it had in January, before vaccines were widespread. Furthermore, the majority of adults in Israel are now vaccinated with two Pfizer shots. No vaccine is perfect at preventing breakthrough cases, but the data shows vaccines are reducing the number of people who are severely ill, hospitalized or die from the virus.

      apnews.com/article/fact-checking-644288348135

     6. usb3.0

      Tuurlijk belanden er steeds meer gevaccineerde mensen in het ziekenhuis, logisch ook want ze laten zich injecteren met een experimentele vloeistof waarvan de bijwerkingen op langer termijn, maar blijkbaar op korte termijn ook niet bekend zijn, maar daar hoor je natuurlijk niets over, sterker nog, filmpjes of uitleg hierover worden structureel verwijderd van joetoep….

     7. Beukman

      In de VS werd er eergisteren een arts belaagd en bedreigd door woedende wappies.
      Waarom waren die wappies dan boos? Omdat de arts het gore lef had gehad om een mondkappie te dragen.
      De wappies zeiken dat hun grondrechten worden aangetast door zelfs maar het verzoek om een lappie op te hebben.
      De middeleeuwen keren terug. Vandaag in de VS, morgen wellicht in Nederland.

      youtube.com/watch?v=Tb2mD3ddMxA

     8. Branzino

      @usb3.0
      Naarmate er meer mensen zijn gevaccineerd met een goed werkend, maar niet 100%, vaccin zullen van de steeds minder mensen die opgenomen worden er procentueel meer gevaccineerd zijn. Ook in een 100% gevaccineerde samenleving zullen er waarschijnlijk nog steeds een paar mensen in het ziekenhuis liggen. En, oh verrassing, die zullen dan allemaal gevaccineerd zijn.

      Dat de vaccins wel degelijk werken kun je ook aan diezelfde cijfers zien. Ruim 60% van de bevolking is volledig gevaccineerd. Onder de ziekenhuispopulatie is ongeveer 10% gevaccineerd. Bij een volledig onwerkzaam vaccin was die ziekenhuispopulatie ook voor ruim 60% gevaccineerd. Het verschil tussen die 60% en 10% wordt verklaard door de werkzaamheid van de vaccins.

     9. Beukman

      En de universele busjesman is weer eens met de staart tussen de benen uit deze discussie gevlucht.

     10. usb3.0

      Je liegt branzebinootje, het is experimentele mRNA vloeistof die onder de leugen van vaccin onder de mensen wordt verkocht.
      De bijwerkingen op langer termijn zijn onbekend.
      Verder is het natuurlijk zo ik gelijk heb dat er meer gevaccineerden worden opgenomen, jij bent overigens onderdeel van een experiment met een experimentele vloeistof die je hebt laten injecteren waarbij jij dus onderdeel bent van een landelijk experiment.
      En nee, toen de mensen werden gevaccineerd puilde de IC’s uit en net als een gewone griep verdwijnt dat ook, het is zomertijd waarbij er normaal gesproken nagenoeg niemand in het ziekenhuis ligt, dus dat er gevaccineerden in het ziekenhuis liggen betekent dat vaccineren niet helpt.
      Procentueel? 60% om 10% is natuurlijk een wassen neus.
      Veel mensen hebben enorm veel last van vaccinatie, gevaccineerden kunnen mensen besmetten en zelfs erger want gevaccineerden denken dat deze het alleenrecht hebben op vrijheden en dus absoluut geen verantwoordelijkheid nemen

     11. Flengan

      @USB: Schijnveiligheid, net als mondvodjes.

     12. usb3.0

      Tuurlijk

     13. Branzino

      @usb3.0
      Op deze manier discussiëren is zinloos als je geen onderbouwing geeft, zoals ik met cijfers en basiskennis statistiek doe. Er is bovendien geen deskundige die jouw beweringen bevestigt. Natuurlijk zijn er een paar deskundigen die wat vraagtekens zetten bij de huidige aanpak, want het kan altijd beter. Maar dat doen ze voorzichtig, onderbouwd en nooit, maar dan ook echt helemaal nooit, door de hele aanpak naar de prullenbak te sturen en corona als iets onschuldigs, zoals een griepje (maar wel een stevige, zoals Baudet benadrukt) te bestempelen.

    2. NO8DO

     Dus de ongevaccineerden deporteren naar heropvoedings-, vaccinatie- of opvangkampen, dan kan de rest van Nederland weer van het leven genieten.

    3. ElGuapo

     Dus de ontwikkeling van een nieuwe variant kan alleen voorkomen bij ongevaccineerde en niet bij gevaccineerde mensen?
     Logica is ver te zoeken in de bloemetjesbubbel van slaponthewristman.

     1. Branzino

      @ElGuapo
      Waarom reageer je niet op wat er werkelijk geschreven en bedoeld wordt. Een beetje nadenken kan geen kwaad, al ben je het niet gewend.

      Besmettingen komen voor onder ongevaccineerden en ook onder gevaccineerden. Maar onder ongevaccineerden zijn er heel veel meer besmettingen en ziektegevallen, omdat gevaccineerden voor plm. 90% beschermd zijn en ook veel minder besmettelijk. Virussen muteren voortdurend en dus in ongevaccineerden op veel groter schaal.

      Hoe minder ongevaccineerden, hoe minder besmettingen en hoe minder mutaties. Dat is wat virologen en epidemiologen uitdragen en wat past bij de diverse cijfers van vandaag.

     2. ElGuapo

      Beter lezen Brandpino aangezien je het schijnbaar niet wil snappen of net als de andere musketiers in je bubbeltje leeft.

      Je geeft je bek zomaar weer een zet.

      “Hoe minder ongevaccineerden, hoe minder besmettingen en hoe minder mutaties.”

      Dat klopt niet.

      De 90% die je roept klopt ook niet.

     3. Branzino

      @ElGuapo
      Ik roep, in tegenstelling tot veel anderen hier, niet zo maar iets wat ik zelf bedacht heb of graag zou willen.

      Die 90% heb ik gewoon gelezen op: rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-achtergronden/werking Op veel andere sites ook te vinden, ook op buitenlandse.

      Die redenering over “Hoe minder ongevaccineerden, hoe minder besmettingen en hoe minder mutaties”: lci.rivm.nl/covid-19/vaccinatiestrategie-na-doorgemaakte-covid-19 Eveneens op veel sites uitgelegd.

     4. Branzino

      @ElGuapo
      Ik kan me zo maar voorstellen dat het RIVM je als info-bron niet zo aanspreekt. Dat is prima, als je tenminste andere betrouwbare bronnen hebt. Ik ben echt benieuwd.

     5. ElGuapo

      Ga je eerst wat meer verdiepen in het immuunsysteem.

     6. Branzino

      @ElGuapo
      Me verdiepen in het immuunsysteem? Maar jij kunt me toch gewoon de argumenten geven die jouw standpunt jen je verwijt aan mij ondersteunen?

 3. Ongevaccineerde

  Baudet constateert dat zijn gedachtes en beleving niet overeenkomen met die van
  “HET VOLK”
  Dat heeft hij voor het eerst van zijn leven juist gezien.
  Pak je uil van Minerva en pleur op naar je Forumeiland.

 4. por favor no borres

  Afgaande op het prachtig gebruinde hoofd en de hagelwitte tanden op de foto heeft Baudet zijn 6 weken vakantie gebruikt om klaar te zijn voor zijn andere carrière.
  In welk blad voor “mannen” zou zijn “naturel” fotoserie verschijnen?
  Wie op dit FvD-forum reikhalzend uitkijken naar de uitklap-centerfold is wel duidelijk.

  1. ElGuapo

   Zo sprak de bitterballen specialist.

 5. Xyz1234

  Als je geïnfecteerd bent met het corona virus of iets anders is dat geen enkel probleem. Zolang je maar geïnjecteerd bent. Want intussen is duidelijk dat je met injecties ook geïnfecteerd en ziek kunt raken. Het gaat dus niet om volksgezondheid maar om het surveillance-systeem waarin uiteindelijk iedereen moet worden ondergebracht. Voor de oplettende mensen was dit natuurlijk al langer duidelijk.

  1. Monty

   ”Het gaat dus niet om volksgezondheid maar om het surveillance-systeem”

   Vooralsnog is Baudet de enige politicus die dit doorziet en durft te bespreken de ‘neocommunistische samenleving’ die er wereldwijd gaat komen.

   Misschien dat er meer politici dit gaan inzien en zich achter hem scharen.

  2. Branzino

   @Xyz1234
   Surveillancesysteem, om toe te zien op mijn doen en laten, mij te volgen waar ik ook ga of sta? Maar dan ben ik wel benieuwd hoe dat systeem eruit zal gaan zien. Ik ben volledig gevaccineerd. Ben ik dan toegankelijk voor zo’n systeem en wordt mijn doen en laten nu gevolgd?
   En welke instantie volgt mij dan, vanuit welke surveillancecentrum en waar? Is dat die nano-chip die wordt ingespoten? Hoe doe je dat voor rond de 10 miljoen mensen. En dat gebeurt natuurlijk niet (alleen) in Nederland, maar inmiddels in heel de westerse wereld en ook, hoewel op kleinere schaal, daarbuiten. Ik zie het nog niet voor me, echt niet.

 6. Monty

  In plaats van het volk te waarschuwen voor een tweedeling in onze samenleving kan hij zich beter richten op de ‘neocommunistische samenleving’ die er gaat komen in de wereld.

  Dan is er helemaal geen tweedeling meer.

  1. ElGuapo

   Gespetter van konty!

  2. Spoetnick

   @Monty: in de neocommunistische samenleving is de tweedeling anders.
   Hoor je bij de overheid (de onderdrukker) of word je onderdrukt.

   In het voormalig Oostduitsland ‘werkte’ 38% van de bevolking als ‘waarnemer/verklikker’ bij de overheid om het andere deel van de bevolking en de collega waarnemers/verklikkers in de gaten te houden. Inmiddels begint in Amsterdam de politiek dezelfde richting in te slaan. De eerste ‘waarnemers/verklikkers’ worden al geworven. Het eindresultaat, een florende elite en een grijze, angstige en armoedige bevolking.

   1. Meriadoc Brandebok

    Schiet nog niet zo op met de communistische dictatuur dan, meer dan een halfjaar na de eerste lockdown. De enige Great Reset die heeft plaatsgevonden is een reset in Baudets partij. 🤭

    1. Flengan

     En binnenkort je derde ‘prik’ Guusje?

     🙂

 7. StemPzeweg

  Wat een domme man. Er is geen verontwaardiging omdat 85% van de Nederlandse bevolking gevaccineerd is. Het betreft dus een kleine minderheid die zich niet wil laten vaccineren. Voor de MEERDERHEID verandert er dus weinig

  1. september

   De gevaccineerde hoeven niet meer bang te zijn voor de ongevaccineerde die toch een minderheid blijven

   1. ElGuapo

    Dan zijn al die regeltjes dus overbodig.

 8. StemPzeweg

  Wat een domme man. Er is geen verontwaardiging omdat 85% van de Nederlandse bevolking gevaccineerd is. Het betreft dus een kleine minderheid die zich niet wil laten vaccineren. Voor de MEERDERHEID verandert er dus weinig

  1. september

   Inderdaad de gevaccineerden hoeven niet bang te zijn voor de ongevaccineerden die toch altijd een kleine minderheid blijven

  2. usb3.0

   Jullie zieke gevaccineerden zouden voor die mensen juist in de bres moeten staan maar nee, jullie smerige stinkfascisten stromen over van afgunst…

   1. ElGuapo

    Het is triest om te zien dat er steeds meer verdeling komt. Gevaccineerde mensen voelen zich schijnbaar al beter en verheven boven de niet gevaccineerde mensen.

    De dwang begint ernstige vormen aan te nemen en de consequenties voor niet vaccineren zorgt voor nog meer verdeling.

    Vrije keuze en medisch geheim verdwijnen langzaam.
    Wetten worden aangepast en de grondwet betekent niet veel meer.

    1. Flengan

     “Gevaccineerde mensen voelen zich schijnbaar al beter en verheven boven de niet gevaccineerde mensen.”

     Als je meedoet aan het WEF-verhaal dat voel je je automatisch verheven, het gedrag wordt namelijk beloond. Totdat ze omkijken en zien dat je gevangen zijn. Je zult maar zo’n proefkonijn zijn in de hoop dat het allemaal goed komt, want dat weet niemand.

    2. Brenda Welsh

     Verdeling en verveling. De Grondwet wordt buiten werking gesteld, alleen de 10 Geboden gelden nog.

     1. ElGuapo

      Ok alter.

     2. Flengan

      Aldus het altertje van Emile Max Mezza…

 9. Meriadoc Brandebok

  De enige manier waarop Thierry grip kan houden op zijn sekte is door angst te zaaien. Met de opheffing van de restricties wordt het echter steeds lastiger om het bangmaken van zijn aanhang vol te houden. De instrumenten waarmee hij hen schrik kan aanjagen worden tot het minimum gereduceerd. Hij kan niet meer roepen dat men in een dictatuur leeft, dat vrijheden zijn afgepakt en dat de overheid burgers gevangen houdt; dat dat niet weg zou gaan en het nieuwe normaal zou zijn.

  Baudet ziet zijn verdienmodel verdwijnen als sneeuw voor de zon. Verwacht dat hij nog wel even doorgaat, maar hij begint al weg te zakksb.

  1. ElGuapo

   Zag je dat allemaal in je glazen bol?

   1. Meriadoc Brandebok

    De meeste maatregelen zijn nu al reeds stopgezet. En doordat de maatregelen worden stopgezet, kan Baudet mensen niet meer bang maken.

    Als jij morgen bijvoorbeeld een reis naar Italië wil boeken, dan kan dat gewoon.

    1. ElGuapo

     Bekijk ook even wat er voor het opheffen in de plaats komt.

     1. Meriadoc Brandebok

      Niet veel. Het corona-toegangsbewijs van de QR-code zal in november weer vervallen. Met testen is het nog even debatteren en passen over hoe dat goed kan worden vormgegeven.

      Het voordeel is dat de vaccinatiegraad hoog is. Daardoor hoeft men ook geen vaccinatieplicht in te voeren.

      Kijk naar het VK, daar zijn ze al ver gevorderd met de vaccinatie en heeft men een Freedom Day gevierd. Dat gaat hier ook gebeuren.

     2. Flengan

      En binnenkort je derde ‘prik’ Guusje?

    2. usb3.0

     Nee hoor occultje helemaal niet, dat is de aller, aller grootste leugen, alle maatregelen gelden nog steeds voor iedereen en in het bijzonder voor mensen die zich op basis van hun vrije wil niet laten vaccineren of testen, vaccineren en testen gaat namelijk lijnrecht in tegen de beschikking over het eigen lichaam…

     Je bent echt een enorme debiel als je zo denkt als jij, volledig buiten elke realiteit..

     1. Antihedo

      Ik weet niet waarin jij je beperkt voelt maar ik kan gewoon gaan sporten, uit eten, vrienden bezoeken. Ik kan alleen niet naar de disco of een festival. Voor de disco ben ik te oud en festivals komen wel weer. Waar zitten bij jou de beperkingen?

    3. ElGuapo

     Weer de glazen bol gebruikt?

 10. plakband

  Onderscheid tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden.
  De Hoekse en Kabeljauwse twisten zijn in volle gang.
  Opgezweept door de machthebbers.
  Verdeel en heers.

 11. rasecht wappie

  Het was echt lachen geblazen de afgelopen 2 jaar.

  Want ik, ja ik…heb gewoon mijn leven beleid als voor dat A-virus.
  Ben overal heen geweest, heb mij tussen drommen mensen begeven, geen smoelkap gedragen, in supermarkten gewinkeld, geen handen gewassen, niet gedisinfecteerd, geen vitaminensublementen geslikt….afijn, ik heb niet meegedaan met die angsthazen en ben nog steeds toppie gezond ondanks tot de “risico” groep behoor van boven de 65 jaar met lichte COPD…..

  1. tegendraad

   Komt me heel bekend voor, zo heb ik het zelf ook 2 jaar gedaan, gewoon niet mee doen.

 12. Shelby

  Breek gewoon het terras af wanneer ze me vragen

 13. Flengan

  “Waar is de verontwaardiging?”

  Welke verontwaardiging? De meerderheid vindt het prima dus gaat Rutte er vol in.

 14. PB-writer

  Vreemd.
  Dat zich nu ook al zeebaarzen zich in de corona hoax mengen.
  Enne, . . Takkema ga iets nuttigs doen met je vrije tijd i.p.v onzin uit te kramen hier op de DDS reply.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.