Suzanne Kröger

GroenLinks-Deugers op weg naar het Malieveld: 'Uit solidariteit protesteren voor vrouwen in Iran!'

Politiekokt 08 2022, 14:14
De Deugers van GroenLinks en D66 (vast ook) zijn vandaag naar het Malieveld gegaan. Ze willen namelijk 'strijden' (LOL) voor 'vrouwenrechten.' Niet voor vrouwenrechten in Nederland, natuurlijk. Nee, die hebben ze al lang ingeruild voor zogenaamde 'transrechten.' Nee, het gaat ze om vrouwenrechten in Iran. Want blijkbaar denken deze gekkies dat je door te demonstreren in Den Haag invloed hebt op het beleid van de ayatollahs.
GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger laat even duidelijk weten op Twitter hoe zeer zij Deugt. "Op weg naar het Malieveld," schrijft zij trots. "Uit solidariteit met de protesten in Iran en om samen te vechten voor vrijheid." Om te zijn wie je bent, te dragen wat je wil, te zeggen, zingen, schreeuwen wat je wil. De ruimte in te nemen waar je recht op hebt."
Oke, Deuger. Hartstikke leuk voor je. Maar de idee dat je daar "voor de vrijheid vecht" is natuurlijk je reinste onzin. Dat had je kunnen doen door je te verzetten tegen de dictatoriale coronaplannen van het kabinet. Maar nee. Dat wilde je niet doen. Sterker, dat beleid steunde jij.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Maar door op het Malieveld te roepen dat je Iraanse vrouwen steunt vecht je niet voor "de vrijheid." Het enige dat je doet is jezelf en je vriendjes om je heen vertellen dat júllie enorm Deugen. En dat is het dan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten