Bromet2019

(Met UPDATES: geënsceneerd!) GroenLinks Kamerlid Laura Bromet viert geclaimde zelfmoord (?) van boer: "Gouden tijden voor de vlaggenfabriek"

Politiekjul 10 2022, 8:25
Laura Bromet - Tweede Kamerlid van GroenLinks - heeft heel blij gereageerd op het nieuws dat een boer zelfmoord heeft gepleegd nadat de overheid hem gek maakte met stikstofregels. Er werd een foto gemaakt van de begrafenis, met een lijkwagen en daarop de Nederlandse vlag. "Gouden tijden voor de vlaggenfabriek," schreef Bromet daarbij als commentaar. Ongekend. (Belangrijke updates onderaan: claim is dat het geen zelfmoord betrof + Bromets woordvoerder reageert)
Dat Tweede Kamerleden van het partijkartel in meerderheid psychopaten zijn weten we al langer. Maar in het verleden probeerden ze dat nog een beetje te verhullen. Niet meer. Laura Bromet van GroenLinks maakt namelijk grapjes over een boer die zelfmoord heeft gepleegd omdat hij gek werd van de stikstofregels. Dat meldt Jan Dijkgraaf in zijn dagelijkse Briefje Van Jan.
"De stikstofaanpak zou een boer tot het besluit hebben gebracht zich te verhangen," schrijft Dijkgraaf. "Er werd op social media een foto geplaatst van de lijkwagen die geparkeerd stond voor de kerk waar de uitvaartdienst plaatshad. Op de lijkwagen stond een paar klompen en lag de (omgekeerde) Nederlandse vlag. Aan een hekje hing er nog een."
"Normale mensen, mensen met een hart," gaat Dijkgraaf verder, "snappen dan welk diep menselijk drama op dat moment in die kerk werd herdacht. En wat deed jij, nog net voor je meldde dat je tijdens je vakantie lekker met je handen in de aarde ging wroeten? Je jatte de foto en plaatste deze tweet:"
Even nadat ze wat likes verzameld had van haar volgers, stelt Dijkgraaf vervolgens, verwijderde ze de tweet weer omdat ze niet alleen een psychopaat is, maar in haar hart ook nog eens een "enorme lafbek." Toen had ze haar punt echter al gemaakt - en de familie van de boer in hun ziel geraakt met deze verschrikkelijke opmerking.
Toen ik gisteravond zelf Bromets account checkte had ze me geblokkeerd - maar via privébrowsen kon ik haar tweets toch nog lezen. Vanochtend niet meer. Twitter meldt nu namelijk dat het hele account "niet bestaat." Dit betekent dat Bromet haar account verwijderd heeft na haar brute, psychopatische en ronduit misdadige tweet. Al heeft ze dat volgens Dijkgraaf alleen maar gedaan voor de vakantieperiode. Daarna wil ze dus weer lekker twitteren om boeren tot op het bot te beledigen.
Kort na plaatsing van de tweet ging de psychopaat Bromet op vakantie. Wat ze vond dat zij daar wel recht op had nadat ze zo hard gewerkt heeft het afgelopen jaar.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Dit is hoe GroenLinksers echt over onze boeren denken. Je denkt dat ze het misschien zelf ook niet fijn vinden, maar noodzakelijk, etc. Nee, dat is niet waar. Ze genieten er werkelijk van dat ze mensen in het verderf storten - en dat ze mensen een vroege dood injagen.

UPDATE

Twitteraars stellen nu dat de originele foto niet gemaakt was in een situatie waarin mensen de zelfmoord van een boer betreurden. Later is dezelfde auto gefotografeerd op De Dam bij een demonstratie. Dit bewijst natuurlijk niet dat de auto niet ook gebruikt werd bij een uitvaart of iets dergelijks van een gestorven boer, maar het is wel degelijk van belang om het te melden want het kán anders in elkaar zitten. Het kan immers ook zijn dat de auto klaarstond in het dorp alvorens naar Amsterdam te rijden, en dat de plaatsing toeval was - en dat er dus helemaal geen doden te betreuren waren. In dat geval klopt Dijkgraafs lezing niet en berust het op een misverstand.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

UPDATE II

Bromets woordvoerder geeft toe dat ze de foto en tweet in kwestie geplaatst heeft. "Het is onduidelijk of het ook echt gaat om een boer. Dat wordt gesuggereerd, maar is niet duidelijk," zegt de woordvoerder over de beschuldiging dat het om een zelfmoord van een boer gaat. "Als het wel zo is, biedt Laura haar oprechte excuses aan. Als het niet zo blijkt, is het vooral ophef vanuit rechtse kant."
Met andere woorden, ze weten zelf óók niet zeker wat er aan de hand is. Maar als het wél om een dode boer ging, dan biedt Bromet nu alsnog indirect haar excuses aan.

UPDATE III

Dijkgraaf is tot de conclusie gekomen dat de foto in kwestie geënsceneerd is, maar geeft daarbij in zoveel bewoordingen aan dat hij het nog altijd misselijk vindt wat Bromet deed. "De foto die jij jatte om te spotten met zelfmoord onder boeren, is inderdaad geënsceneerd," schrijft hij. Met andere woorden: er zijn wel degelijk boeren geweest die zelfmoord gepleegd hebben, deze foto was geënsceneerd om dat duidelijk te maken, en volgens Dijkgraaf gebruikte Bromet de foto nog steeds om daar de draak mee te steken. Iets dat Bromets woordvoerder ontkent.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten