shutterstock 2097273964 1

Yes! Max Verstappen wint de sprint van de Grand Prix van Oostenrijk, de Ferrari's knokken met elkaar

sportjul 09 2022, 19:31
Gisteren pakte Max Verstappen pole position voor de start van de sprint van de Grand Prix van Oostenrijk. Dat was mooi. Maar vandaag was het nog beter, want nu stonden er immers punten op het spel. Verstappen werd eerste in de sprint, pakte acht punten, en mag ook nog eens vooraan beginnen bij de Grand Prix zelf, van morgen die drie keer zo lang is als de sprint van vandaag.
De highlights van de race maken duidelijk dat het best een mooie sprint was. Maar wel met deze nota bene: Verstappen had het alleen de eerste bochten even lastig. Daarna nam hij afstand van de Ferrari's achter hem.
Interessant genoeg kwam er toen een gevecht... niet tussen de Ferrari's en Max, maar tussen de Ferrari's onderling. Charles Leclerc en Carlos Sainz gingen het gevecht namelijk behoorlijk hard met elkaar aan. Ze raakten elkaar een paar bijna. En op een gegeven moment gaf Leclerc Sainz echt de keuze: of we crashen, of je laat mij voor.
Het werd het tweede waardoor Leclerc de tweede plek bemachtigde, kort gevolgd door Sainz die - leek het - vrij gemakkelijk in het kielzog bleef van zijn teaamgenoot.
Opvallend was dat Lewis Hamilton van Mercedes er vrij weinig van bakte. Het leek erop dat Mercedes deze week mee kan doen om het podium, en misschien zal dat morgen ook zo blijken te zijn in de lángere race. Maar vandaag leek het er niet eens op. Hamilton werd namelijk achtste, wat deels kwam doordat hij enorm veel moeite had om Mick Schumacher te passeren.
George Russell deed het met de vierde plek een stuk beter, maar die had mazzel; achter hem eindigde Sergio Perez, die vanaf plaats 13 opstoomde naar plaats 5. Het verschil tussen beide bedroeg aan de finish nog maar iets meer dan 4 seconden. Morgen moet Russell dus vrezen dat Perez weleens significant sneller kan zijn dan hij.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Door deze uitslag is de startvolgorde voor de Grand Prix van morgen:
1. Max Verstappen
2. Charles Leclerc
3. Carlos Sainz
4. George Russell
5. Sergio Perez
6. Esteban Ocon
7. Kevin Magnussen
8. Lewis Hamilton
9. Mick Schumacher
10. Valtteri Bottas
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten