snapshot 17

GroenLinks krijgt veeg uit pan voor aanprijzen CO2-vrije productie Engeland: 'Het kan alleen door een combinatie mét kernenergie'

Politiekokt 05 2021, 12:00
GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee wil dat Nederland in navolging van het Verenigd Koninkrijk ook komt met CO2-vrije productie van energie. Het Kamerlid zegt dat zijn partij dit ook voor ons land wil, echter kan men dit in het VK realiseren door het gebruik van kernenergie. Iets waar GroenLinks nu juist fel op tegen is.
GroenLinks wordt terecht berispt door CDA-Kamerlid Henri Bontenbal. De groene drammers willen dat Nederland streeft naar een CO2-vrije productie van energie, maar, zoals Bontenbal terecht stelt, kan dat in het VK alleen worden bereikt door de hulp van kernenergie in combinatie met duurzame alternatieven. Met alleen een windmolen kom je er niet.
https://twitter.com/HenriBontenbal/status/1445295849924435972?ref_src=twsrc%5Etfw
Terecht stelt Bontenbal dat als we naar een CO2-vrije energieproductie willen streven we niet zoals GroenLinks de ogen moeten sluiten voor kernenergie. Maar laat dat nu net het grote probleem zijn met klimaatdrammende partijen zoals GL. Ze willen zo snel mogelijk de CO2-uitstoot in Nederland uitbannen en vervangen met alternatieve opties, maar de meest rendabele alternatieve optie, kernenergie, wordt nooit door die partijen geopperd.
Een realistisch klimaatplan zal gewoon het gebruik van kernenergie moeten bevatten. Maar als het aan GroenLinks ligt gaan we ons hele land volplempen met windmolens, die helft van de tijd niet draaien, of zonneparken.
Terecht roept CDA'er Bontenbal de groene drammers op het matje. Wil men naar een schonere maatschappij, dan moet zij wel naar het hele plaatje kijken. Het Verenigd Koninkrijk loopt enkele stappen voor op Nederland, mede dankzij het gebruik van kernenergie en niet omdat zij nu het ene windpark na het andere uit de grond stampen.
https://twitter.com/HenriBontenbal/status/1445297564450963456?ref_src=twsrc%5Etfw
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Voor een realistisch klimaatbeleid, waar kernenergie een prominente plek krijgt, moeten we niet bij GroenLinks zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten