shutterstock 2274878891

Groot schandaal: Politie verliest 2244 portofoons, criminelen met de buit?

Politiekokt 20 2023, 14:00
Is dit een vroege 1 aprilgrap of zijn we echt in een bananenrepubliek beland? De politie, de instantie die we vertrouwen met onze veiligheid, blijkt maar liefst 2244 portofoons kwijt te zijn. Jawel, u leest het goed, tweeduizendtweehonderdvierenveertig portofoons zijn spoorloos verdwenen en – hou je vast – niemand lijkt te weten waar ze zijn!
Het nieuws, dat ironisch genoeg is uitgelekt via de NOS, roept talloze vragen op. Hoe is het mogelijk dat een organisatie die in theorie bol zou moeten staan van discipline en precisie, zo'n kolossale fout maakt? We hebben het hier niet over een paar gummetjes of paperclips, maar over communicatieapparatuur die in verkeerde handen serieuze risico's kan opleveren!
Wie heeft deze portofoons nu? Criminelen? Mensen met kwaad in de zin? Onbevoegden die onze communicatie kunnen afluisteren? Dit is niet zomaar een operationele misser; dit is een directe bedreiging voor de veiligheid van elke Nederlander.
Maar wat misschien nog erger is, is de schrijnende stilte vanuit Den Haag. Waar is de verontwaardiging? Waar zijn de Kamervragen? Het lijkt wel alsof de gevestigde orde dit schandaal stilletjes onder het tapijt wil vegen.
Sterker nog, desgevraagd laat de politie weten dat de portofoons "waarschijnlijk ergens in een la" liggen. De kans dat criminelen ze in handen hebben zou "nihil" zijn. Oh ja? Hoe weten de dames en heren in uniform dat? Als ze niet weten waar de portofoons zijn kunnen ze ook niet zeker weten dat ze niet in handen zijn van criminelen!
Het verliezen van deze portofoons is niet slechts een symbolisch bewijs van incompetentie; het is een gapend gat in onze nationale veiligheid. En zoals altijd zijn het de gewone burgers die het risico lopen, terwijl de bureaucraten hun schouders ophalen.
Dit incident roept om een grondig onderzoek, transparantie en verantwoording. We hebben het recht te weten hoe dit heeft kunnen gebeuren en wie hiervoor verantwoordelijk is. Het is hoog tijd dat de verantwoordelijken opstaan en rekenschap afleggen. Voordat we weer wakker worden met een nog groter schandaal op onze deurmat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten