Halsema wil de oorlog tegen drugs beëindigen: 'Het werkt niet'

Halsema wil de oorlog tegen drugs beëindigen: 'Het werkt niet'

Femke Halsema heeft zowaar een keer een goed en logisch idee. De burgermoeder van Amsterdam zegt dat de verkoop van cocaïne niet langer strafbaar moet zijn. Want, zegt ze, die hele oorlog tegen drugs "werkt niet." Het is verspilde moeite, kost bakken met geld, levert burgers belachelijke straffen op... maar je zorgt er niet voor dat er minder drugs verkocht en gebruikt worden.

Bij de opening van een congres met Europese ministers over de georganiseerde misdaad zei Halsema vandaag dat de war on drugs moet stoppen. Maar, zei ze ook, helaas is ze zich ervan bewust dat ze de handen niet op elkaar krijgt voor legalisering van cocaïne.

"Laten we de feiten onder ogen zien: de 'war on drugs' werkt niet. Inbeslagname werkt niet. En regulering van cocaïne is ook niet in beeld. Ik hoop dat we het erover eens kunnen zijn dat we een alternatieve strategie moeten formuleren," aldus Halsema.

Het gebeurt niet vaak dat deze GroenLinkser iets verstandigs zegt, maar op dit punt heeft ze natuurlijk helemaal gelijk. De 'war on drugs' zorgt er alleen maar voor dat criminelen zich enorm kunnen verrijken terwijl drugsgebruikers uit de samenleving gestoten worden en soms zelfs in de gevangenis belanden. Omdat ze iets in hun lichaam willen stoppen waar de autoriteiten het niet mee eens zijn. Geschift.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dus ja, houd op met die hele oorlog tegen drugs. Geef dat soort dingen vrij, verwijder een heel gala aan 'misdrijven,' en... geef mensen zoveel mogelijk vrijheid. Dat is immers ons geboorterecht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties