1280px henk krol bij alt s it security congres 01

Henk Krol was in 2019 mede-indiener van de controversiële klimaatwet: Hoe valt dit te rijmen met het programma van BVNL?

Politieknov 14 2023, 21:00
De nummer twee op de lijst bij BVNL, Henk Krol, stemde toen hij nog namens 50Plus in de Kamer zat vóór de klimaatwet. Sterker nog, hij was mede-indiener van deze wet. Terwijl de nummer 3 bij BVNL, Sieta van Keimpema, lid van Farmers Defence Force, zich al geruime tijd stevig verzet en hard uitspreekt over alle klimaatmaatregelen die met name de boeren op hun bord geserveerd krijgen. Hoe houdbaar is de positie van Henk Krol nog binnen BVNL?
Ondanks dat BVNL zich stevig profileert op het gebied van klimaat, waarbij het herhaaldelijk aangeeft de maatregelen als idioot te beschouwen en ze niet te steunen, valt op dat de huidige nummer 2, tijdens zijn periode als Kamerlid voor 50Plus, een andere opvatting had. Wijsheid komt met de jaren, maar of dat in Henk Krol zijn geval nog opgaat, is maar de vraag.
Tijdens het NOS-verkiezingsdebat rond de Provinciale Statenverkiezingen in 2019 confronteerde FVD-leider Thierry Baudet Krol met dit dilemma, maar Krol leek er met een glimlach vanaf te komen. Nu, enkele jaren later, voert Krol campagne als de nummer 2 van BVNL op verschillende thema's, waaronder het als absurd beschouwde klimaatbeleid.
Het is opmerkelijk dat andere politici deze gelegenheid nog niet hebben aangegrepen om Henk Krol met dit feit te confronteren. Van Keimpema, de nummer 3 op de lijst, zal zich toch waarschijnlijk ook wel achter de oren krabben? Of is Krol bereid geweest op dit onderwerp een stap terug te doen en andere - mensen met meer verstand van dit onderwerp - de partijlijn te laten bepalen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
We weten van Henk Krol dat hij dolgraag terug de politiek in wil en lijkt zijn kaarten nu te hebben ingezet om met BVNL twéé zetels te halen. De partij van Van Haga staat op 1 zetel in de peilingen, maar met potentie naar 2. Juist daarom is het belangrijk dat Krol hier duidelijkheid over geeft, vinden critici. Staat hij nog steeds achter de klimaatwet?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten