tweede kamer 1061jpg

Het AD heeft oppositielid Caroline van der Plas in het vizier: ''Ze maakt gebruik van slimme debattrucs!''

Politiekfeb 23 2023, 16:00
Het optreden van Caroline van der Plas, fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging (BBB), wordt steeds meer opgemerkt in de Nederlandse politiek. Door zichzelf neer te zetten als een outsider met gezond verstand, weet Van der Plas de aandacht van kiezers te trekken en stijgt haar partij flink in de peilingen. Maar er is meer aan de hand: Van der Plas blijkt ook een uitgekookte parlementariër te zijn die donders goed snapt hoe politiek werkt.
Vandaag tijdens het stikstofdebat gaat de trukendoos van Van der Plas volgens het AD weer open. Zo weet ze bijvoorbeeld heel selectief te shoppen in wetenschappelijke onderzoeken om haar standpunten te onderbouwen. Daarnaast maakt ze gebruik van retorische trucs, zoals het herhalen van dezelfde boodschap en het gebruik van anekdotes om de emoties van het publiek te bespelen volgens het AD.
Ook weet Van der Plas handig in te spelen op de onvrede onder boeren en andere plattelandsbewoners. Door te pleiten voor meer ruimte voor de agrarische sector, weet ze een grote groep kiezers aan zich te binden. Tegelijkertijd weet ze ook andere onderwerpen aan te snijden, zoals de zorg en het onderwijs, waardoor ze een breder publiek aanspreekt.
Reactie Caroline van der Plas (BBB)
Caroline van der Plas is door het AD geïnterviewd over haar debattrucs. ''Mensen mogen schrijven en van mij vinden wat ze willen. Marcia (Nieuwenhuis, de schrijver van het artikel red.) heeft mij alle punten voorgelegd en ik heb gezegd wat ik van die punten vond. Van de zeven punten wordt van vijf niet gezegd dat ik ongelijk heb. 15 maart zal de kiezer spreken. Ik denk dat mensen een beetje zenuwachtig worden van onze groei en dat is helemaal prima,'' zegt Caroline van der Plas tegen DDS.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is opmerkelijk dat juist het AD een artikel wijdt aan de tactieken van Van der Plas, terwijl er al jarenlang kritiek is op de berichtgeving van de Nederlandse media. Veel mensen vinden dat de journalistiek zich te veel richt op de oppositie, in plaats van de echte machthebbers in Den Haag te controleren. We hebben al 12 jaar lang een premier die van leugens en oplichterstrucs aan elkaar hangt, maar de mainstream media laten hem er erg makkelijk mee wegkomen. Het Algemeen Dagblad én De Telegraaf gedragen zich als de slippendragers van premier Rutte. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten