shutterstock 2174173563

Hilarisch! Sylvana Simons (BIJ1) wil "aangifte doen" tegen Joost Eerdmans (JA21)

Politiekjan 07 2023, 10:30
Het is schokkend om te zien hoe Tweede Kamerleden Sylvana Simons en Joost Eerdmans elkaar mogelijk aanklagen en aangifte doen in plaats van de politieke tegenstellingen in een open en respectvolle manier te benaderen.
Volgens Simons heeft Eerdmans bewust "nepnieuws" verspreid over haar door een video op internet te zetten waarin ze zegt dat het tijd is om blanke mannen uit de politiek te weren. Dit zou haar "bedreigingen" hebben opgeleverd. Maar Simons beweert dat het eigenlijk bedoeld was als trucje om Eerdmans in de val te lokken en te laten zien dat hij alleen tegen racisme is als het gericht is tegen blanken, niet tegen minderheden. Volgens Simons liet Eerdmans die verklaring weg uit de geknipte video, wat de haat tegen haar zou aanwakkeren.
Het is volstrekt belachelijk dat Tweede Kamerleden aangifte tegen elkaar doen in plaats van een open en respectvolle dialoog te voeren. Het is de plicht van politieke leiders om te werken aan een samenleving waar vrijheid van meningsuiting en open debat worden gerespecteerd. In plaats daarvan lijkt het erop dat sommige politieke leiders bereid zijn om elkaar aan te klagen en aangifte te doen om hun eigen belangen te dienen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden
Het is tijd dat de politieke leiders in ons land de verantwoordelijkheid opnemen om een cultuur van respect en verdraagzaamheid te bevorderen. Dit kan alleen worden bereikt door open en eerlijk debat, niet door elkaar aan te klagen en aangifte te doen. Laten we hopen dat Simons en Eerdmans deze les snel leren en terugkeren naar een manier van politiek bedrijven die gericht is op het welzijn van het volk, in plaats van op het behouden van hun eigen macht en positie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten