Hoge Raad in spaartaks-zaak: 'Vette pech, geld weg!'

Hoge Raad in spaartaks-zaak: 'Vette pech, geld weg!'

Mark Rutte in de Tweede Kamer. Bron: De Dagelijkse Standaard.

Het kabinet zat met de handen in het haar over het vooruitzicht dat zij mogelijk meer dan 12 miljard euro zouden moeten compenseren voor de te hoge belastingheffingen op vermogen van honderdduizenden spaarders. De Hoge Raad springt voor het kabinet in de bres en heeft geoordeeld dat alleen de spaarders die op tijd bezwaar hebben gemaakt hoeven te worden gecompenseerd.

De Belastingdienst heeft jarenlang een belastingheffing toegepast die in strijd is met de wet, zo oordeelde de Hoge Raad. De overheid mocht geen gebruik maken van een fictief rendement over het vermogen van spaarders, waardoor er dus onterecht belasting is betaald sinds 2017, meldt de NOS.

Je zou dan denken dat er een duidelijke fout is gemaakt door de overheid en dat dit dan gewoon wordt gecompenseerd. Maar ja, dat zou betekenen dat de overheid maar liefst 12 miljard euro moet gaan compenseren. Dat is behoorlijk beroerd zo na de coronacrisis, met de huidige inflatie-problematiek en de miljardenverslindende klimaatambities van dit kabinet!

De Hoge Raad weet het goed gemaakt: iedereen die niet op tijd bezwaar heeft gemaakt, heeft gewoon dikke vette pech. Recht krijg je niet maar moet je op tijd en volgens de correcte procedures komen halen. Van de slordige 12 miljard euro hoeft het kabinet nu nog maar 2,8 miljard terug te betalen. En nu is het aan het kabinet om te kijken of ze misschien voor de rest van het benadeelde gepeupel ook nog wat stuivers hebben liggen, om ze toch nog een beetje tegemoet te komen.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Honderdduizenden mensen wordt nu in feite onrecht aangedaan en de coalitiepartijen kunnen tijdens de eerstvolgende verkiezingen (Provinciale Staten misschien?) een mooie sier maken door te pleiten voor compensatie. Stem op VVD, D66, CDA of de ChristenUnie en misschien krijg je het door de overheid gejatte geld alsnog wel terug (lol)! Daar gaat geen oppositiepartij tegen zijn natuurlijk, maar zij zijn niet de partijen die dat kunnen regelen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Lees meer over:
belasting Hoge Raad Spaargeld

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties