dh 10149 hugo de jonge

'Hugo de Jonge wijst er nadrukkelijk op dat de Tsjechen zelf niet reppen van Nederlandse betrokkenheid'

Politiekapr 02, 11:51
Vandaag is het debat in de Tweede Kamer over zogenaamde 'Russische omkoping' van politici - in Europa en ja, zelfs bij ons in Nederland. Omdat dit debat vandaag plaatsvindt heeft de Tweede Kamer minister Hugo de Jonge om tekst en uitleg gevraagd. En die, tja, die zegt wel iets heel interessants. Meneer de CDA'er zegt namelijk nadrukkelijk dat de Tsjechen NIET reppen over betrokkenheid van Nederlanders bij deze controverse.
De Jonge laat weten dat de Tsjechische inlichtingendienst "voorlopig" niet meer informatie naar buiten gaat brengen dan nu al bekend is over het Ruslandschandaal. Er werd de afgelopen dagen beweerd dat de Russen mogelijk politici gekocht zouden hebben in Europa. Ook in Nederland. Als het parlement denkt dat De Jonge daar vandaag uitsluitsel over gaat geven komen ze bedrogen uit. Hij is dat helemaal niet van zins.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de spelletjes van de macht. Omgekochte politici moeten aangepakt worden. Dat is nogal wiedes. Maar dit soort HOAXES om populisten zwart te maken kunnen ECHT niet. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons te strijden tegen deze wanpraktijken in de media en de politiek!
In een brief aan de Kamer zegt De Jonge dus ten eerste dat de Tsjechen alle informatie die zij mogelijk hebben voorlopig nog niet delen. Als Voice of Europe gebruikt is als vehikel om politici om te kopen dan gaan ze daar verder niets over zeggen. Lange tijd, nog niet. Laat staan dat er namen naar buiten worden gebracht door de Tsjechen zelf van politici die verdacht worden van omkoping.
"Het kabinet heeft afgelopen weekend contact gelegd met de Tsjechische autoriteiten om te vragen of ze voornemens zijn meer informatie openbaar te maken. Daarop is geantwoord dat dat nu niet het geval is," aldus De Jonge in zijn brief.
Volt en de PvdA/GroenLinks waren de afgelopen dagen hard bezig om met name vol te schieten op de PVV en Geert Wilders en natuurlijk op Thierry Baudet van FVD. Maar De Jonge zegt in zijn brief dat dit erg voorbarig is.
Nou ja, hij gebruikt die woorden niet omdat het natuurlijk om zijn politieke tegenstanders gaat en hij het prima vindt dat die beschadigd worden. Maar omdat het om officiële overheidscommunicatie gaat moet hij toch iets van eerlijk zijn. Hij gaat geen namen noemen... en kan dat ook niet doen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de spelletjes van de macht. Omgekochte politici moeten aangepakt worden. Dat is nogal wiedes. Maar dit soort HOAXES om populisten zwart te maken kunnen ECHT niet. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons te strijden tegen deze wanpraktijken in de media en de politiek!
"Ingaan op namen die in de berichtgeving circuleren naar aanleiding van de Tsjechische verklaring is in strijd met de taak die de inlichtingendienst door de wetgever is opgedragen en dient de nationale veiligheid niet."
Sterker nog, zegt hij in zijn brief, de Tsjechen zelf hebben helemaal niets gezegd over mogelijke Nederlandse betrokkenheid bij dit schandaal. Ja, er zijn wat media die dat gedaan hebben. Maar de Tsjechische overheid en/of de Tsjechische inlichtingendiensten hebben dat niet gedaan.
We leven echt in bizarre tijden dat we nu "debatten" hebben over dit soort onderwerpen - terwijl er dus geen bewijs is én terwijl er ook geen namen genoemd mogen worden. Dat laatste is natuurlijk niet zo gek aangezien het noemen van namen zonder bewijs simpelweg crimineel is.
Dat wordt een interessant 'debat' vandaag. Een debat met een minister die niets gaat bevestigen, die niets gaat ontkennen, en die het heel leuk vindt dat zijn tegenstanders besmeurd kunnen worden zónder zijn eigen handen vies te maken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de spelletjes van de macht. Omgekochte politici moeten aangepakt worden. Dat is nogal wiedes. Maar dit soort HOAXES om populisten zwart te maken kunnen ECHT niet. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons te strijden tegen deze wanpraktijken in de media en de politiek!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten