pieter omtzigt 9o1a6893

Huilen, weglopen, stemverheffingen: Emotionele explosies van Pieter Omtzigt leggen de formatie lam

Politiekmrt 03 , 13:30
Telegraaf journalist Wouter de Winther heeft de formatie onder vuur gelegd met sappige onthullingen over NSC-leider Pieter Omtzigt. Volgens de journalist zou Omtzigt regelmatig emotioneel zijn en last hebben van huilbuien, wat suggereert dat zijn stabiliteit wellicht niet zo robuust is als hij doet voorkomen.
De Winther onthult in zijn podcast dat Omtzigt zich zeer lastig heeft gedragen tijdens de formatiegesprekken. “Zeer regelmatig huilbuien, stemverheffingen, weglopen. Dan moest Yesilgöz er weer achteraan, dan moest Plasterk er weer achteraan, dan moest Eddy van Hijum er weer achteraan, die dan met een rood hoofd terugkwam omdat hij zich schaamde voor de krankzinnige situatie.”
Politiek verslaggever Thomas van Groningen lijkt het verhaal van De Winther te bevestigen in de uitzending van Op1. “Dit verhaal hoorden wij de afgelopen tijd ook, dat het wel érg moeilijk onderhandelen is met Omtzigt. Ik begreep ook dat er binnen NSC wel geopperd werd om dan wellicht maar te gaan onderhandelen zónder Omtzigt. Dat iemand anders dat gaat doen.” Omtzigt is op zijn beurt not amused over het zogenaamde geroddel en heeft middels een appje aan Van Groningen laten weten dat “het gepraat en geroddel over elkaar via de media illustratief is voor het hele probleem, ik doe er niet aan mee.”
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS lopen we niet weg voor controversiële onderwerpen. Andere media wél. Daarom is het van het grootste belang dat wij dit werk blijven doen. Elke dag weer. Vind jij dat ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons dit soort onderwerpen wél te behandelen!
Sam Hagens stelt op zijn beurt in Vandaag Inside dat het een geloofwaardig verhaal lijkt. “Best wel een serieus verhaal. Ik heb ook geprobeerd om te checken wat er van klopt en mensen aan die onderhandelingstafel bevestigen vanavond dat dat gewoon klopt. Dat Pieter te vaak emotioneel is geweest, dat hij huilbuien heeft gehad.”
Het is inmiddels duidelijk dat Omtzigt, ondanks dat Wilders de grote winnaar is geworden van de verkiezingen, de formatie en daarmee het hele land in zijn greep heeft. De NSC-leider komt met allerlei vage en onduidelijke ideeën die er alleen maar voor zorgen dat de formatie lijkt vast te lopen. Het schiet gewoon echt niet op, zo op deze manier, met als mogelijk gevolg dat we straks Frans Timmermans in het Torentje krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten