2048px donald trump 8567813820 2

Triomftocht Trump brengt voormalig president dichter bij officiële Republikeinse ticket

Politiekmrt 03 , 10:30
Donald Trump heeft een enorme overwinning behaald bij de Republikeinse voorverkiezingen door Idaho en Missouri te winnen, nadat eerder al een overtuigende meerderheid bij de partijconventie in Michigan zich achter de voormalige president had geschaard.
De voormalige Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Pete Hoekstra, leidde de partijbijeenkomst in Michigan en beschreef Trumps overwinning als "overweldigend en dominant." Met deze overwinningen lijkt Trump onstuitbaar op weg naar het herbeleven van de iconische strijd tegen Joe Biden in november.
Met een indrukwekkende marge versloeg Trump zijn enige overgebleven rivaal, Nikki Haley, in alle drie de staten. Deze triomftocht brengt hem een stap dichter bij het officiële Republikeinse ticket voor de presidentsverkiezingen. Opvallend is dat Haley, ondanks opeenvolgende nederlagen in eerdere voorverkiezingen, volhardend blijft in de race. De vraag die oprijst, is waarom ze volhardt in een schijnbaar kansloze onderneming, vooral nu andere tegenstanders eerder de handdoek in de ring hebben gegooid.
De weg naar de presidentsverkiezingen van 5 november lijkt steeds meer uit te draaien op een herhaling van het duel uit 2020 tussen Biden en Trump. Terwijl Trump triomfen blijft vieren, blijft Haley vastberaden in de race, gedreven door haar langetermijnambities en het strategische spel rond de mogelijke juridische perikelen van Trump.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS lopen we niet weg voor controversiële onderwerpen. Andere media wél. Daarom is het van het grootste belang dat wij dit werk blijven doen. Elke dag weer. Vind jij dat ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons dit soort onderwerpen wél te behandelen!
De politieke arena wordt opnieuw het toneel voor een ongekende strijd tussen twee titanen, waarbij de een zich ondanks zijn leeftijd nog fris, fruitig en goed staande weet te houden, terwijl het bij de ander nog maar de vraag is of hij de verkiezingen überhaupt wel gaat halen en of hij tegen het eind van het jaar nog wel weet of hij president is. Wie hier wordt bedoeld, spreekt inmiddels wel voor zich.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten