Illegale immigratie in de lift: stijging van 59 procent in de EU

Illegale immigratie in de lift: stijging van 59 procent in de EU

Migranten smokkelen zichzelf door Europa heen. Bron: Ajdin Kamber / Shutterstock.com.

De grensbewakers van de EU, Frontex, komen met somber nieuws: de illegale immigratie is flink gestegen. In de maand juli zag men een stijging van maar liefst 59 procent ten opzichte van afgelopen jaar. Daar waar de coronamaatregelen versoepelen gaan ook de landsgrenzen weer openen.

Afgelopen maanden doken al sporadisch nieuwsberichten op dat de migratiestromen langzaamaan weer begonnen. De EU-grensbewakers hebben op Twitter laten weten dat vorige maand de rappe stijging in het aantal migranten goed te zien is. 59 procent meer illegale migranten ten opzichte van een jaar eerder - zo'n 17.000 mensen trokken illegaal de EU-grenzen over.

De Dagelijkse Standaard

?ref_src=twsrc%5Etfw

Met de groeiende onrust in het Midden-Oosten (Afghanistan) is het natuurlijk de vraag hoeveel wij hier in Europa daar van gaan merken. De migratiestromen lijken weer op volle gang te komen en met het oprukken van de Taliban kan men daarbij ook een nieuwe migratieontwikkeling verwachten. De grote vraag is natuurlijk hoe en of de EU gaat reageren op deze illegale migratie.

Terecht merkt PVV'er Auke Zijlstra op dat dit nieuws nauwelijks is belicht in de Europese pers. Terwijl we inmiddels allemaal weten wat de gevolgen zijn van grote migratiestromen naar de EU. Juist nu, met de spanningen in Afghanistan, moet men hier tijdig op reageren.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Europese politici lijken probleem illegale immigratie nog niet te snappen

Ironisch genoeg belicht een Amerikaans nieuwsnetwerk dit eerder dan veel Europese nieuwsnetwerken. We zagen de afgelopen maanden dat sommige EU-lidstaten, zoals Griekenland, genoeg gedoe hadden. Veel landen zit al met de grote migratiekampen in hun maag, een opleving van de migratiestromen zoals in 2015 kunnen dit soort landen niet aan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De EU heeft laten zien het probleem rondom de illegale migratie niet succesvol weten aan te pakken. Als ons continent opnieuw te maken krijgt met grote stromen aan migranten wie weet wat er dan wel niet gaat gebeuren. Landen als Italië en Griekenland hebben laten zien wat voor een kopzorgen het met zich meebrengt. Ondertussen lijken onze kartelpartijen het naderende probleem nog steeds niet te zien.

Lees meer over:
EU EU immigratie PVV Frontex

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties