12260343885 1b82d0c919 c

JFVD juicht adoptie-stop toe: “Eerst zorgen voor onze eigen kinderen!”

Politiekmei 22, 13:00
Het is een besluit dat eindelijk recht doet aan onze eigen kinderen: de demissionair minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft aangekondigd dat nieuwe adopties uit het buitenland per direct worden stopgezet. Een dapper en noodzakelijk besluit dat de politieke jongerenorganisatie van Forum voor Democratie, JFVD, volmondig toejuicht. Op X (voorheen Twitter) lieten zij hun tevredenheid blijken met de woorden: "Mooi. Nieuwkomers maken we zelf!"
Deze beslissing is een overwinning voor gezond verstand en nationale prioriteitstelling. Te lang hebben we de problemen van anderen op onze schouders genomen, terwijl er in ons eigen land talloze kinderen wachten op een liefdevol thuis. Het is tijd dat we onze aandacht en middelen richten op de kinderen hier in Nederland die dringend een gezin nodig hebben.
De motie die aan deze beslissing ten grondslag ligt, werd vorige maand ingediend door de SP en gesteund door partijen zoals PVV, VVD, BBB, ChristenUnie, Partij voor de Dieren, FvD en JA21. Deze brede steun toont aan dat er een groeiend besef is dat we eerst voor onze eigen kinderen moeten zorgen voordat we onze hulp aan anderen aanbieden.
De kritiek op buitenlandse adoptie is niet nieuw. Een vernietigend rapport in 2021 wees op ernstige misstanden zoals valsheid in geschrifte en kinderhandel. Deze praktijken zijn onacceptabel en het is dan ook terecht dat de politiek hier paal en perk aan stelt. Weerwind, die aanvankelijk aarzelde, heeft nu de juiste keuze gemaakt door deze motie uit te voeren.
JFVD benadrukt het belang van zelfvoorzienendheid en het versterken van onze eigen gemeenschap. De voorzitter van JFVD Iem al Biyati zegt exclusief tegen DDS: ''Kinderen uit het buitenland beschermen doe je niet middels internationale adoptie. We houden hiermee misstanden en een wereldwijde kinderhandel in stand. Bovendien worden de kinderen ontwortelt doordat zij op jonge leeftijd uit hun land worden gehaald. Voor Nederlandse koppels die bijvoorbeeld geen kinderen kunnen krijgen, zou het beter zijn om Nederlandse kinderen te adopteren, daar zijn er al genoeg van. Daarnaast dreigen Nederlanders al minderheid in eigen land te worden, dus moeten we elke vorm van buitenlandse instroom beperken. Goed dat buitenlandse adopties zijn stopgezet!''
Het stoppen van nieuwe buitenlandse adopties betekent niet dat we ons hart sluiten voor de noden van de wereld, maar dat we prioriteit geven aan onze directe verantwoordelijkheden. Nederland heeft een zorgplicht tegenover de kinderen die hier geboren zijn en hier hun toekomst moeten opbouwen. Deze kinderen verdienen de eerste en volledige aandacht van onze adoptiediensten.
De beslissing van minister Weerwind is een stap in de juiste richting. Het biedt ons de kans om ons adoptiesysteem te hervormen en te richten op het helpen van Nederlandse kinderen die nu in de kou staan. Door deze keuze kunnen we ervoor zorgen dat elke adoptie een zorgvuldig overwogen beslissing is, vrij van de risico’s en misstanden die gepaard gaan met internationale adoptie.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we ons KAPOT GESCHROKKEN dat de PVV opeens wil dat Oekraïne lid wordt van de EU. Dat is ONACCEPTABEL. Daarom zijn wij een petitie gestart: "PVV sta PAL tegen EU-lidmaatschap Oekraïne - Geert, kies voor NEDERLAND!" Teken deze petitie VANDAAG NOG en zet DRUK op Wilders en zijn PVV om Oekraïne BUITEN de deur te houden!
Kortom, dit besluit is niet alleen een overwinning voor JFVD, maar voor heel Nederland. Het is een oproep aan ons allemaal om eerst te zorgen voor onze eigen kinderen, zodat zij de liefde en stabiliteit kunnen ervaren die elk kind verdient. Het is hoog tijd dat we onze prioriteiten op orde krijgen en onze eigen jeugd vooropstellen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten