screen shot 2023 03 14 at 135804

Johan Derksen wil Geert Wilders aan het roer van Nederland: "Het is tijd"

Politiekjul 08 2023, 9:16
Vandaag Inside-commentator Johan Derksen sprak zijn vreugde uit over de val van het vierde kabinet Rutte op 7 juli 2023. In het televisieprogramma de Oranjezomer, waar hij gisteravond inbelde, liet hij niet na om zijn enthousiasme over deze politieke ontwikkeling te uiten.
"Ik ben net even weggelopen uit de polonaise. Ik ben er wel blij mee en ik hoop dat nu de gênante egotrip van Rutte ten einde is," verklaarde Derksen. Hij bracht zijn kritiek op Rutte's leiderschap onder woorden door te beweren dat de voormalige premier "de chaos, de totale chaos in Nederland" heeft gecreëerd.
Derksen noemde diverse kwesties die volgens hem de nalatenschap van Rutte tekenen, waaronder de problemen in Groningen en Limburg, de toeslagenaffaire, asielproblemen, de stikstofcrisis, toenemende armoede en de toenemende druk op voedselbanken. "Hij heeft het zelf allemaal gecreëerd, hè?" stelde Derksen retorisch.
De val van het kabinet Rutte IV laat een politieke leegte achter die opgevuld moet worden en de commentator had hier ook zijn eigen visie op. Derksen uitte zijn twijfels over de BBB, een partij die hij nog niet volledig vertrouwt, maar bracht vervolgens een opvallend idee naar voren: de PVV.
"Ik zou nooit op Geert Wilders zijn partij stemmen, maar ik vind wel dat hij een heel groot deel van de Nederlandse stemmers vertegenwoordigt," betoogde Derksen. Hij ging verder door te stellen dat de linkse partijen vaak mensen met afwijkende meningen 'cancelen', en hij vreest dat de trouwe aanhangers van Wilders na elke verkiezing aan de kant worden geschoven.
"Ik hoop dat als Wilders ervoor openstaat en met verstandige voorstellen komt, dat daar over nagedacht wordt. Je kunt het er niet mee eens zijn, maar ik ben het niet eens met D66 en GroenLinks en ik ben er ook niet voor dat die mensen gecanceld worden en geen rol meer mogen spelen. Ik denk niet dat Wilders lastiger is dan een partij als ChristenUnie."
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
De kans is niet groot dat hier gehoor aan wordt gegeven door álle partijen. VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans heeft de PVV gisteravond alweer uitgesloten van kabinetsdeelname. De arrogantie van de VVD kent inderdaad geen grenzen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten