Kaag: 'Ik heb nooit overwogen af te treden voor MeToo-schandaal'

Kaag: 'Ik heb nooit overwogen af te treden voor MeToo-schandaal'

Sigrid Kaag van D66 in het interview met EenVandaag. Bron: Screenshot AVROTROS.

Een boze kille Sigrid Kaag stond vanmiddag een kritische media te woord. De messen waren geslepen en er werden vragen gesteld waar Kaag zich zichtbaar aan ergerde. De vraag der vragen werd ook gesteld op de persconferentie: "Hebt u overwogen af te treden?"

Sigrid Kaag en het partijbestuur van D66 hebben vanmiddag een reactie gegeven op de MeToo-rel binnen de partij. Kaag heeft kil en hautain gereageerd op vragen vanuit de media. Van nederigheid was geen sprake. Als je hoort welke maatregelen het partijbestuur neemt om toekomstige MeToo gevallen aan te pakken binnen de partij krijg je daar een ''iedereen dronk een glas, deed een plas en alles bleef zoals het was''-gevoel bij.

De stoom kwam uit de oren van Kaag toen het volgende vragenrelaas zich ontspon tussen Kaag en de journalist Floor Bremer van RTL Nieuws:

"Hebt u overwogen af te treden?"

Kaag geeft antwoord, "Nee. Ik trek me deze casus aan maar ik denk dat mijn rol als politiek leider van D66 op heel veel thema's zich bestrijkt... Ik zeg dat we heel veel punten niet goed hebben gedaan. Dan wil ik graag iedereen spreken die nooit fouten maakt in zijn leven. Het politieke leiderschap van D66 gaat op heel veel fronten, heel veel thema's"

Het is duidelijk dat Kaag het erg lastig vindt om haar eigen optreden te beoordelen. Kritisch naar zichzelf in de spiegel kijken is er niet bij.

De conclusie van Don Arturo liegt er niet om. Een mevrouw die zo kil op seksueel grensoverschrijdend reageert kan nooit een stemmenmagneet zijn.

Lees meer over:
D66 Sigrid Kaag #MeToo

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties