sigrid kaag in tehran 02 22 2018 02

Kaag wordt VN-gezant, de grote ontsnapping is een feit!

Politiekdec 27 2023, 10:00
In een typisch staaltje van de mainstream media die achter de feiten aanlopen, komt De Telegraaf nu met het 'grote nieuws' dat Sigrid Kaag naar de VN vertrekt als gezant voor Gaza. Maar laten we wel wezen: De Dagelijkse Standaard was één van de eersten in Nederland die dit nieuws bracht. Wij hadden het al lang en breed aan de grote klok gehangen, terwijl anderen nog sliepen.
Nu wordt het bevestigd: Kaag wordt speciale gezant voor de wederopbouw van Gaza. Gezien haar voorgeschiedenis en voorliefde voor het Midden-Oosten, is dit geen verrassing. Het lijkt erop dat Kaag eindelijk haar ware roeping heeft gevonden, ver weg van de Nederlandse politiek waar ze zoveel controverse heeft veroorzaakt. ''Wie zijn toch die mensen die daarop stemmen?'' Aan deze uitspraak zal het ijskonijn van D66 vooral worden herinnert.
Kaags vertrek uit de Haagse politiek komt 'sneller dan voorzien', maar voor velen van ons komt het niet als een verrassing. Haar ambities lagen altijd al op het internationale toneel, en nu krijgt ze de kans om zich daar volledig op te storten. Dat ze wordt opgevolgd door Rob Jetten en Marnix van Rij is slechts een formaliteit; het D66-schip verliest haar kapitein in vak K als de koning Kaag vanaf 8 januari ontslag verleend.
En dan hebben we Rutte, die dit nieuws toejuicht als 'goed nieuws'. Goed nieuws voor wie precies? Voor Nederland of voor Kaags ego? Laten we eerlijk zijn: haar benoeming tot VN-gezant voor Gaza is niets meer dan een politieke manoeuvre, een manier om weg te sluipen van de kritiek en de chaos die ze zelf heeft gecreëerd.
Het is ongelooflijk dat de mainstream media dit nu pas oppikken. De Dagelijkse Standaard stond aan de frontlinie van dit verhaal, terwijl anderen achter de feiten aanhobbelden. Kaags 'grote ontsnapping' naar de VN is een typisch voorbeeld van hoe de politieke elite zich gedraagt: vluchten als het moeilijk wordt en anderen met de problemen achterlaten. Dus daar heb je het: Kaag vertrekt, en Nederland kan eindelijk ademhalen. Maar wees gerust, DDS blijft waakzaam en kritisch, klaar om de hypocrisie en de fouten van de politieke elite aan de kaak te stellen ook in 2024!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten