Kijk! Caroline van der Plas (BBB) in de bres voor langdurig zieken: 'Ik wil dat er echt iets voor ze geregeld wordt'

In debat met minister (LOL) Rob Jetten (D66) heeft Caroline van der Plas het opgenomen voor landurig zieken die afhankelijk zijn van warm water (en een warm huis). Zij wilde persé weten van Jetten of hij iets wil doen voor die mensen. Vervolgens kwam Jetten aanzetten met allerlei platitudes. Van der Plas' conclusie: als je dit allemaal zegt maar niets doet zijn het holle praatjes en lege retoriek.'

Jetten is één van die politici die heerlijk mee kunnen praten met criticasters en heel goed net kan doen alsof hij zich het lot van gewone mensen best aantrekt. Helaas blijkt dat steevast flauwekul te zijn. De man is net zo leeg als Mark Rutte, die ongetwijfeld zijn grote voorbeeld is.

Volg mij op Twitter.

Daar komt Caroline van der Plas ook achter. De BBB-leider wilde hem in een Kamerdebat zover krijgen dat hij zou toezeggen "langdurig zieken" die afhankelijk zijn van "een warme douche" en "een warm huis" te helpen. Dat zijn mensen die aan reuma of aan een andere spierziekte lijden.

Jetten ging daar heel netjes steeds in mee. Hij vond het allemaal heel begrijpelijk, inderdaad. Zo vervelend voor die mensen. Ja, natuurlijk moeten die lekker een warm bad kunnen hebben. natuurlijk moeten ze daar niet financieel voor kapotgemaakt worden.

Zijn oplossing? Ze moeten lekker contact opnemen met hun gemeente. Ja, zei Van der Plas, da's leuk. Er zijn gemeenten die deze mensen helpen. Maar er zijn ook hele horden die dat niet doen. Wat doen we dan voor die mensen?

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Het antwoord daarop was: niets. Of, zoals Van der Plas het best netjes verwoordde, "we hebben campagnes over een 'inclusieve samenleving, mensen horen erbij.' Bij de overheid kijken we goed naar wie we aannemen, en daar horen ook mensen met een beperking bij. Daar zijn we allemaal trots op. En dan komt er een Sirius campagne, en een bushokje, maar ik blijf het zeggen: zolang we deze mensen niet helpen op het moment dat ze het echt nodig hebben is dat allemaal holle retoriek, dan is het gewoon voor de bühne."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties